Samenvatting
Hier ligt dan alweer deel 2 van de serie van Olette’s keuken. Bleven we in Deel 1 alleen in Egypte gaan we nu verder weg en behandel ik 3 verschillende landen in dit boek namelijk Macedonië – Griekenland , Romeinen-Italië en de Ottomanen-Turken waarom deze landen wel Egypte was ooit een provincie van deze landen. Omdat Egypte heel vruchtbaar was en 2x per jaar graan kon oogsten was het de graanschuur in de tijden dat het land overheerst werd door de landen die rond de Middellandse zee liggen. Maar niet alleen graan ook dadels en olijven. Ik wilde eigenlijk eens kijken of er recepten aan elkaar zijn uitgeleverd en dat is zo in Macedonië-Griekenland het meest in het Ottomaanse Turkije maar die heeft eigenlijk geen eigen keuken hier komt alle uit omliggende landen. Romeinen-Italië was nog het minste waarschijnlijk wel bij de Romeinen die in Egypte woonden maar niet in het eigen land. Maar alle 3 de landen hebben heerlijke recepten en je maakt ze met heel veel plezier alles is verkrijgbaar in Nederland en België.