Samenvatting
Zuiderveld publiceert bundel met honderdelfjes over eten en drinken
Winterswijk, november 2015 - De Winterswijkse foodservicewatcher Ubel Zuiderveld publiceert zijn nieuwe boek zout zoet bitter zuur. Het is een bundeling van korte columns waarin eten en drinken een rol spelen. De columns zijn zogenaamde honderdelfjes, omdat ze allemaal bestaan uit 111 computergetelde woorden.
Het is het tweede boek van Zuiderveld in korte tijd. De specialist in horeca en andere buitenhuisconsumptie publiceerde nog kortgeleden met de Winterswijkse journalist Bernhard Harfsterkamp het boek De Smaak van Winterswijk met smaakmakende recepten en verhalen uit de lokale en regionale keuken.
Met zout zoet bitter zuur viert Zuiderveld het feit dat hij in 2016 een kwart eeuw foodservicewatcher is. In de columns noteert Zuiderveld herinneringen aan interviews met koks, frietbakkers en Herman Brood. Ook komen de smaken van de Achterhoek, zijn geboortegrond Groningen en kwinkslagen over eten en drinken royaal aan de orde, tot Zwarte Piet, de negerzoen, hutspot, bloemkool en rolpens toe. Het boek is voor 15 euro verkrijgbaar bij Boekhandel Kramer en Holders Media in Winterswijk.