€ 25,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Vinnig meppen met een bos tulpen

Een fietsreis van Hellevoetsluis naar Perth

Richard van Dijke • Boek • paperback

  • Samenvatting
    Dit boek verhaalt over ruwweg het eerste kwart van een lange wereldreis: een solofietstocht van Nederland naar Australië. Het is een robuust reisverhaal met een bijzondere invalshoek: waar in veel reisverslagen vooral de buitenwereld centraal staat, ligt in dit avontuur de nadruk op beleving. Wat doet het reizen met een mens? Wat gaat er om in je hoofd wanneer je zware fysieke uitdagingen aangaat en de grootsheid van de natuur – woestijnen, jungles en steppes – ondergaat, of juist in dicht bevolkte landen rijdt?

    Op zijn lange weg dronk Van Dijke thee met Turkse konijnen en zag pendelende koeien, in pyjama's gehulde vrouwen en een strijdbare loempia. Hij maakte een diepe indruk op China, exploreerde het Thaise nachtleven en peilde de populariteit van Herman Brusselmans op Sumatra. In Australië reed hij verpakt in zijn outbackboerka in een oven vol vliegen. Hij toonde er de relevantie aan van de theorieën van Butt-Head, spotte de meest eigenaardige vogels en motiveerde een lam.

    Dit is een uitzonderlijk verhaal vol eigenzinnigheid, wilskracht en doorzettingsvermogen, over energie en uitputting, over geluk, verwondering, twijfel en wanhoop. Door een rondgang in de levendige gedachtewereld van Van Dijke krijgt de lezer het idee zelf te reizen, en dat maakt dit verslag extra aantrekkelijk. Een waarschuwing is daarbij op zijn plaats: dit boek kan ingrijpende gevolgen hebben. Meerdere lezers hebben geïnspireerd en gedecideerd een nieuwe stap gezet in het leven na het lezen van verhalen van deze auteur.
  • Productinformatie
    Binding : Paperback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 170mm x 240mm
    Aantal pagina's : 600
    Uitgeverij : Richard van Dijke
    ISBN : Niet bekend
    Datum publicatie : 12-2024
  • Inhoudsopgave
    AANLOOP NAAR EEN NIEUW LEVEN
    Loopband naar de maan

    EUROPA
    Het innemende pisventje en de huurmoordenaar

    AZIË
    Meneer Fandacki houdt niet van gehobbel
    Bij de toetervolkeren
    Fietsend aapje in Themapark Zijderoute
    Tijdreizen in een droomland
    Van nobody naar beroemdheid in tien dagen, les 1
    Beschermer der Geiten ontmoet Man met Hamer
    Ontspannen verwarring
    Barmhartigheid, zonde en wederopstanding
    Ziekenbroeder op een roze wolk
    Mad Max en de obscene badkamers
    De beproevingen voor de Colombiaan Piceh Bule
    The Dude en zijn arakpercentage

    INTERMEZZO
    Niet voor poesjes

    OCEANIË
    Leve het tomatenbestaan
    Nimmer zullen mijn lammetje en ik breken
    Kim Wilde als onvredestichter
    De outback: een schitterende bak ellende
    Kwelgeesten in ploegendienst

    AZIË
    Bonus: Chinezen in een openluchtaquarium

    Dankwoord en verantwoording
  • Reviews (0 uit 0 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 25,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar



3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Ik moest in dit land wennen aan de hypercorrecte antwoorden op vragen. Een nee betekende daadwerkelijk een ontkenning van een bewering, een ja een bevestiging ervan. Als iemand op de vraag 'Moet jij niet naar je werk?' met 'Nee' antwoordt, dan geeft die persoon aan wel degelijk naar het werk te moeten. Ik had een dialoog in het hotel die hier heel normaal is, maar als ik in Nederland zo'n dialoog zou hebben, zou ik het tijd vinden voor billenkoek. In Vietnam kon ik erop vertrouwen dat ik niet in de zeik werd genomen:
'Is er geen warm water hier?'
'Ja.'
'Er is wél warm water?'
'Nee.'
'Nee?'
'Ja.'

Ik bedacht dat het voor een volgende reis, of zelfs nog op deze reis, handig zou zijn om iets bij me hebben om koffie te zetten. Dan was ik voor mijn dagelijkse shot cafeïne minder afhankelijk van de beschikbaarheid van cola, met name in lege gebieden of in landen waar cola niet zo populair is. Een vleugje cafeïne was altijd welkom op een werkdag. Sterker nog, een vleugje cafeïne was op iedere dag welkom. Thuis deed ik ook niet zonder. Ik wist niet direct hoe ik dit idee in moest vullen en liet het nog even sudderen.

Op mijn eerste zachte matras sinds mensenheugenis las ik vele uren en dronk Sarsi. Sarsi was dan misschien niet de meest gelukkig gekozen merknaam, toch was het een van mijn favoriete dranken. Ik kende het al van eerdere reizen en nu was het weer op mijn route gekomen. De naam bleek afgeleid te zijn van sarsaparilla, de wortel van een klimplant. Het was niet alleen een ingrediënt van Sarsi, maar ook van onder andere Amerikaans root beer. Het smaakte naar hoestdrank vermengd met 7Up. Ik vond het een gouden combinatie.

Er waren ook voedingsmiddelen waarvan ik niet wilde dat ze zoet smaakten. Eerder schreef ik al over zoete salami. Soms was ik blij om in een winkel borrelnoten te zien, maar mijn enthousiasme verdween als ik niet 'barbecue' of 'bacon' op de verpakking zag staan, maar bijvoorbeeld 'coconut'. Ook diverse soorten chips bevatten suiker. Suiker was een gewaardeerd ingrediënt in veel voedingsmiddelen. Een vertaling in het Vietnamees van het lied Wie Heeft er Suiker in de Erwtensoep Gedaan? van Lou Bandy is een kleine eeuw geleden dan ook wijselijk achterwege gelaten. Het onderwerp zou in Vietnam aanzienlijk minder controverse veroorzaken dan in Nederland. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen