Samenvatting
La dolce vita in een kookboek: de in Rome geboren en getogen Eleonora Galasso neemt je mee naar haar keuken: van oma's recepten tot en met moderne, hedendaagse gerechten. Maak kennis met de eetcultuur van Rome en breidt je Italiaanse kookrepertoire uit met deze bijzondere keuken: een keuken die juist door zijn eenvoud zeer aantrekkelijk is.
Start je dag met maritozzi, de kleverige en gevulde broodjes die al sinds de middeleeuwen zeer populair zijn. Maak de echte gnocchi alla romana of ossobuco al pepe e vignarola, zoals die in restaurant La Campana wordt geserveerd. Waan je op een zonnig terras in bruisend Rome en serveer bij het aperitief eens mozzarella in carrozza of sluit het avonddiner af met affogato al caffè (ijs verdronken in koffie).
Verrukkelijk Rome biedt je tal van recepten voor elke gelegenheid: van ontbijt tot en met avondsnacks en alles wat daartussen zit. Serveer eens een typische feestmaaltijd zoals ze die in Rome eten of trakteer je geliefde(n) op een romantisch Romeins diner.