Samenvatting
Sinds de verschijning van Verrot lekker in 2015 heeft fermenteren in Nederland een vlucht genomen en zijn er meer dan 20.000 exemplaren van dit boek bij enthousiaste fermenteerders terechtgekomen. Tijd dus, voor een herziene uitgave, met twee volledig nieuwe hoofdstukken. Eén hoofdstuk over basis fermentatietechnieken en het spectaculaire hoofdstuk ‘Verrot Spannend’ met zesentwintig bijzondere recepten voor de gevorderde fermenteerder. Fermenteren is het functioneel laten rotten van voedsel. Het is een oude vorm van conserveren; een techniek die opnieuw in opkomst is. Het past dan ook helemaal in de trend van gezond eten en het verduurzamen van voedsel. Verrot lekker is een praktisch kook- en doeboek, met veel recepten. Allerlei producten komen hier aan bod: niet alleen groente en fruit maar ook zuivel, vlees, vis, noten, zaden en granen. Auteur Christian Weij legt zijn basisregels uit en introduceert je in de wereld van het fermenteren. Christian Weij is fooddesigner, fermentatiespecialist en eigenaar van de culinaire speeltuin Het SmaakPark in Ede. Hij geeft geregeld fermentatieworkshops en masterclasses in binnen- en buitenland en heeft honderden topchefs aan het fermenteren gekregen. “Fermenteren is een opvallende trend. Topchefs als Jonnie Boer zijn heel erg in de weer met fermenteren.” – Hans Steenbergen, Foodtrendwatcher “Verrot Lekker, een te gek boek met een wereld aan informatie over fermenteren en zelf inmaken van groente, fruit,