Samenvatting
De wereld, het denken, de maatschappij en de kerk; alles verandert erg snel. Tradities die jaren - of zelfs eeuwenlang als richtinggevend en soms absoluut werden gesteld worden nu aan discussie onderworpen of zelfs aan de kant gezet. De vraag is: wat heeft een nieuwe generatie nu en straks aan oude tradities?
In dit boek gaan verschillende bekende schrijvers in op deze vraag. In het eerste deel worden analyses gegeven van de rol van tradities anno nu, en wordt met sociologische en filosofische brillen gekeken naar ontwikkelingen in maatschappij en kerk. In het tweede deel wordt gekeken naar het verleden. Hoe zijn sommige tradities ontstaan? Welke betekenis hadden ze? In deel drie betogen de schrijvers wat volgens hen de waarde is van tradities voor de toekomst.
Auteurs: prof.dr.ir. Henk Jochemsen, dr. Teus van de Lagemaat, drs. Frans van der Veer, dr. C.S.L. Janse, dr. John van Eck, dr. Ewald Mackay, prof.dr. Wim van Vlastuin, dr. Bart Wallet, mr.drs. Geert Jan Spijker, drs. Jan Ouwehand en mr. Herman Oevermans.
Dit boek is uitgegeven ter gelegenheid van het dertiende lustrum van CSFR Wageningen.