Samenvatting
In no time nestelde het Antwerpse vleesrestaurant Maven zich in de hoogste toppen van de Belgische culinaire scene. Al voor het derde jaar op rij stijgt het unieke totaalconcept van horecaondernemer Wim Van der Borght, ‘vleespaus’ Luc De Laet en chef-creatief Jules Koninckx in de prestigieuze lijst 101 World’s Best Steak Restaurants (plaats 33!). Een prestatie van jewelste!
In tijden waarin het eten van vlees onder druk staat, wil Maven een duurzame plek zijn met een duidelijke missie en een visie voor de toekomst. De boodschap? Eet minder vlees, maar wel van betere kwaliteit. Dat vertaalt zich via het nauwgezet uitkiezen van de beste Europese runderen door beenhouwer Luc De Laet tot in de pure, ietwat atypische creaties van chef Jules Koninckx. From farm to table!
Wie de Maven Experience op ’t Zuid al heeft beleefd, weet dat je hier meer krijgt dan enkel lekkere gerechten op je bord. Elke dag opnieuw zorgt een gedreven team voor een unieke totaalbeleving in een imposante setting, waardoor je proeft met al je zintuigen! Met dit boek kun je deze beleving nu ook thuis verderzetten.
In zeven smaakmakende hoofdstukken krijg je een unieke blik achter de schermen van Maven - Noble Meat Craft, het restaurant met de finest beef cuts in town. In woord en beeld en met tal van weetjes, tips en tricks leer je niet alleen waar, wanneer en hoe je van het beste vlees kunt proeven, maar ook waarom je er elke keer opnieuw zo hard van moet genieten.