Samenvatting
Dit boek introduceert drie belangrijke culturen en keukens uit het multiculturele Suriname. Je maakt kennis met drie Surinaamse tantes en hun diverse ‘roots’. Zij leren je snel en makkelijk Surinaams koken met kruidenpasta’s en het ‘No Spang’ kookplan. Ook gebruik je producten van het seizoen, uit je provisiekast en restjes van de vorige dag. Dit boek is dé oplossing voor liefhebbers van de Surinaamse keuken met een druk bestaan. Op zoek gaan naar exotische producten, uren in de keuken staan en veel troep is nu verleden tijd! Met drie authentieke, 100% natuurlijke kruidenpasta’s, bereid je snelle, overheerlijke groenten-, vis-, vlees- en vegan gerechten. Je maakt zó kennis met de authentieke Surinaamse smaken uit de koloniale tijd met herkomst uit Indonesië, India en het Caribisch gebied. Je begrijpt daarom ook dat de Surinamer meerdere gezichten heeft. Sandra was 15 jaar lang eigenaresse van Sorgh & Hoop, een Surinaams restaurant in Rotterdam met een verhaal. Met haar kennis en liefde voor de Surinaamse cultuur en authentieke eigentijdse keuken, ontwikkelde zij de drie kruidenpasta’s. Onlangs voegde zij hier salsa’s, een chutney, rubs en een rotiwrap aan toe. Haar Surinaamse productlijn is te koop bij een grote supermarktketen. Dit in combinatie met haar persoonlijk verhaal en die van drie Surinaamse tantes maakt haar de perfecte culinaire en culturele gids. Sandra’s vegan Creoolse, Javaanse en Hindoestaanse kruidenpasta’s kan je nu ook zelf maken met de recepten uit dit boek. Haar ‘No Spang’ Kookplan zorgt voor koken in drie stappen met de voorbereiding op rustige momenten. Neem bijvoorbeeld de vele ovenrecepten die zorgen voor makkelijk en schoon koken terwijl je werkt. Kookstress aan het einde van de dag is nu verleden tijd! Met de aanschaf van dit boek en de productlijn draag je bij aan de missie van Sorgh & Hoop om projecten voor vrouwen en kinderen in Suriname te ondersteunen. Ook kan je nu thuis zélf een Surinaams feestmaal bereiden en delen met je vrienden, familie of misschien zelfs je Surinaamse buren.