Samenvatting
In dit inspirerende boek zijn salades uit alle windstreken en voor elk uur van de dag verzameld. Als volwaardig hoofdgerecht of voor erbij, met alleen groente of juist met vlees of vis, met granen, pasta of noedels: er is een salade voor ieder dieet en voor elke gelegenheid, zodat je nooit meer genoegen hoeft te nemen met een bord slappe ijsbergsla.
Proef de heerlijkheden uit de mediterrane keuken met bijvoorbeeld Griekse salade van citroenkip met graan, feta en tzatziki, doe je tegoed aan Midden-Oosterse klassiekers als fattoush en taboulé en ontdek verrukkelijke salades uit het Verre Oosten zoals fruitsalade met Koreaanse gebraden eend en Indiase bloemensalade met tandoorizalm en garnalen.
Katie en Giancarlo Caldesi hebben diverse kookboeken op hun naam staan. Ze zijn eigenaar van twee restaurants, één in Londen en één in Bray. Daarnaast hebben zij hun eigen kookschool, La Cucina Caldesi, waar ze al meer dan tien jaar les geven aan cursisten van elk niveau.