Samenvatting
In de zomer van 1988 was het er ineens. Overgewaaid uit de VS werd in de roemruchte Amsterdamse discotheek Roxy voor het eerst housemuziek gedraaid. In Roxy en de houserevolutie reconstrueert muziekjournalist Job de Wit hoe de nieuwe, opzwepende elektronische dansmuziek een uitbarsting van euforie en hedonisme teweegbracht in Nederland.
De Wit sprak met alle Nederlandse hoofdrolspelers uit de pionierstijd van de house. Het resultaat is een opwindend verhaal over een cultuur die niet alleen een stempel heeft gedrukt op de afgelopen vijfentwintig jaar, en inmiddels is uitgegroeid tot een miljoenenindustrie die week in week uit vele duizenden mensen op de been brengt.
'Het lezen van de tekst heeft mij diep geraakt. Het heeft mij ontroerd, geamuseerd en vooral ben ik onder de indruk van de grote verzameling gesprekken en de manier waarop het verhaal is geschreven.' - Eddy de Clercq
Job de Wit is journalist en dj te Amsterdam. Hij heeft de afgelopen twintig jaar geschreven voor o.a. Update Magazine, OOR, Nieuwe Revu, Dagblad de Pers, Blend, nrcnext.nl en de VPRO Gids. Hij was hoofdredacteur van State Magazine en DJBroadcast, maakte radioprogramma's voor de VPRO op 3FM, draaide op clubavonden in de Melkweg en Club Up en is vanaf het begin betrokken bij 22tracks.com. Hij zit op Twitter.
Roxy en de houserevolutie wordt uitgegeven door FMT Publishing en is eerder onder dezelfde titel verschenen in 2008.