Samenvatting
Rijst slechts een eenvoudig bijgerecht om de maag te vullen? Met de recepten in Pimp my rice ervaar je echt hoe veelzijdig rijst in al zijn soorten is: van basmati- tot en met zwarte rijst en alles wat daar tussen zit. Niet alleen als hoofdmaaltijd maar ook als hoofdrolspeler in voorgerechten, lunches, feestmaaltijden en zelfs het ontbijt.
Van Libanese rozenblaadjesrijst, gepofte rijstwafels, komkommersalade met rode rijst tot en met klassiekers als pollo arroz, diverse risotto' en jambalaya. Maar ook de minder bekende rijstgerechten uit alle delen van de wereld tref je in Pimp my rice aan: maak eens Japanse geroosterde rijstthee, garnalengumbo uit New Orleans en jollofrijst uit Afrika.
In Pimp my rice krijg je tevens uitgebreide informatie over de diverse rijstsoorten en hoe
deze worden bereid: weken of niet weken, over absorptie- en afgietmethoden, het gebruik van de rijstkoker tot en met het bereiden in de magnetron. Pimp my rice laat zien dat rijst wereldwijd smakelijk wordt bereid.