Samenvatting
Lekker Makkelijk Vegan Koken, dat was het uitgangspunt voor Karin ’s tweede boek. Peace, Love & Vegan Food is geschreven als een handige gids voor eenieder die plantaardig wilt koken. Er staan veel tips in van rijzen tot gelatine vervangen, gebundeld in het eerste hoofdstuk: goed om te weten. Het tweede hoofdstuk, boodschappen, geeft aan welke ingrediënten voor welke gerechten nodig zijn. Op die manier kan je efficiënter inkopen doen en verschillende gerechten met dezelfde componenten bereiden. De recepten zijn onderverdeeld in 5 hoofdstukken. Ontbijt en lunch, hoofdstuk 3 geeft ideeën hoe de dag vroeg of laat te beginnen. De 10 meest smakelijke Soepen vind je in hoofdstuk 4. Karin heeft ook een hoofdstuk de naam Erbij gegeven, in hoofdstuk 5 vind je gerechten die overal wel bij kunnen. In het zesde hoofdstuk, Avondmaaltijd, staan recepten die een dag lekker afsluiten en de avond goed doen beginnen. Omdat plantaardig eten ook feestelijk is, heeft Karin het zevende hoofdstuk, Feest, gebruikt om de lezer bij de hand te nemen en helder en duidelijk uit te leggen hoe je zelf tompouces en meringues en ander lekkers kunt maken. Het achtste hoofdstuk gebruikt zij om de lezer Vegan inspiratie door de week heen te geven. In het negende hoofdstuk beschrijft Karin de essentiële voedingsstoffen, zoals proteïne, mineralen en vitamines en in welke gerechten deze te vinden zijn. Het laatste hoofdstuk is voor de lezer zelf. Nieuw in kookboekenland, iedereen knipt recepten uit, heeft recepten van moeder, vriend of vriendin op een blaadje of krabbeltje staan. Op deze pagina’s nodigt Karin de lezer uit om dit boek helemaal van jezelf te maken. Er is voldoende ruimte om al die verzamelde kennis in te plakken of te noteren zodat dit boek daarmee het eigen persoonlijke archief voor Lekker Makkelijk Vegan Koken wordt. Alvast smakelijk eten!
Supercool dat jij het plantaardig eten een kans wilt geven! Met dit kookboek wil ik je met allerlei heerlijke gerechten en handige tips verleiden om voor een vegan way of life te kiezen. Ook als je al langere tijd plantaardig eet, blijft het leuk om inspiratie op te doen in de keuken van een andere gepassioneerde vegan. Waarom zou je de maaltijden die je altijd al met smaak hebt gegeten, als vegan opeens van je menu moeten schrappen? Vanwege de dierlijke ingrediënten? Dit zou best een beetje jammer zijn, want in de meeste gevallen hoef je - naast een kleine aanpassing hier en daar - helemaal geen afscheid van je favoriete recepten te nemen! In Peace, love & vegan food wordt antwoord gegeven op vragen waar je nu misschien nog mee rondloopt. Vooral in het begin van een meer plantaardig eetpatroon kunnen er best wat vragen bij je opkomen: Waar haal je als vegan je vitamines en mineralen vandaan? Hoe zorg je ervoor dat je geen tekorten opdoet? Welke tools zijn er om de omslag naar de plantaardige way of life makkelijker te maken? Waar kun je nu eigenlijk ei het beste mee vervangen in gerechten? De achterliggende gedachte van mijn boeken is de omslag naar een vegan lifestyle voor iedereen eenvoudig te maken, ongeacht cooking-skills. Een kookboek vol smakelijke recepten, waarvan de meeste niet al te veel voorbereiding vragen.Pannenkoeken, appelnotentaart, het saucijzenbroodje veganized. Ik hoop dat jij er net zo blij van wordt als ik. Liefs, Karin