Samenvatting
Wat kunnen we nog eten in een wereld van voedingsrages en fabels? Natuurarts Stef Mintiens baant zich een weg door de wildgroei van elkaar tegensprekend onderzoek over voeding om eindelijk uit te komen bij de waarheid over wat we zouden moeten eten en waarom. Waarom is granola niet zo gezond als hipsters je willen doen geloven? Stevia uit de supermarkt is een chemisch product en echte tarwe en melk zijn veel gezonder dan je denkt. Natuurarts Stef Mintiens kijkt kritisch naar elke voedingsgroep en legt pijnlijk de vinger op de vele leugens die ons in de loop der jaren zijn aangepraat. Welke soorten voedsel voeden onze gezondheid echt en welke zijn er eerder een bedreiging voor? Verder besteedt hij aandacht aan de cruciale rol van voeding als functioneel medicijn. De uitspraak ‘Laat voeding uw medicijn zijn’ van Hippocrates geldt na 2500 jaar nog steeds. Stef Mintiens legt genadeloos de mechanismen bloot van de industriële systemen die onze gezondheid en het milieu elke dag weer tot in de kern bedreigen. Als afsluiter geeft hij je alle concrete informatie om het roer helemaal om te gooien. Met mythe-bestrijdende inzichten, voor iedereen begrijpelijke wetenschappelijke uitleg en in elk hoofdstuk (h)eerlijk voedzame recepten, is dit boek een onschatbare inspiratiebron om goed te koken, goed te eten en goed te leven.