Samenvatting
Koken als hobby Enkele reacties die je te horen krijgt na de uitspraak dat je hobby kok bent, zijn: -'Ik word al moe als ik eraan denk.' -'Zoals op de foto, krijg je het toch nooit.' -'Als ik een recept lees, ben ik halverwege alles al kwijt.' Dit boek dient als antwoord op dit soort negatieve reacties. De recepten en bereidingswijzen zijn zo beeldend mogelijk op papier gezet. Bewust zonder foto's. Zo wordt de frustratie van het 'nooit zoals op de foto' krijgen van een recept voorkomen. De rechter pagina geeft de ingrediƫnten en bereidingswijze weer die geschreven zijn door een instructeur hobby kok met 40 jaar ervaring in de keuken. Recepten die tientallen malen door de cursisten zijn gemaakt en waar nodig aangepast. De linker pagina is geschreven door een hobby kok die wel iets afweet van koken, maar met meerdere dingen moeite heeft. Daarom is de vertaalslag gemaakt richting de startende kok. Waarom opa? Beide auteurs zijn trotse opa's en beiden met pensioen. Hierdoor hebben de opa's alle tijd van de wereld met een gezamenlijke visie: Beter achter het fornuis dan achter de geraniums. Waar mogelijk is humor en eenvoudige uitleg gebruikt. Opa's weten inmiddels op internet het meeste wel te vinden. Bij twijfel, kies een trefwoord uit het index register achter in het boek, ga naar Google en de uitleg met eventuele foto's zijn direct beschikbaar. Deze combinatie staat garant voor een prachtige hobby: Plezier beleven aan het bereiden van eten.