€ 21,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Ontmoeten in de buitenruimte

Naslagwerk

Merwede LAB • Boek • paperback

  • Samenvatting
    Merwede is een unieke stadswijk. Niet alleen vanwege de stapeling van ambities, maar ook vanwege de hoge dichtheid. Deze dichtheid resulteert in een intensief gebruik van de ruimte en daarmee een uitdaging op het gebied van social design. Want hoe zorgen we ervoor dat Merwede, ondanks de veelheid aan gebruikers, aanvoelt als een prettig en leefbaar thuis?
    De binnentuinen van Merwede zijn daarbij een belangrijk aandachtspunt. Merwede bestaat uit verschillende bouwblokken met elk een eigen binnentuin. Deze semi-publieke binnentuinen functioneren als gedeelde tuin voor de bewoners en zijn overdag ook open voor andere gebruikers.
  • Productinformatie
    Binding : Paperback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 170mm x 240mm
    Aantal pagina's : 68
    Uitgeverij : Merwede LAB
    ISBN : Niet bekend
    Datum publicatie : 09-2024
  • Inhoudsopgave
    VOORWOORD
    TYPEN ONTMOETINGS- EN VERBLIJFSPLEKKEN
    ONTMOETEN
    KENMERKEN
    ACTIVITEITEN
    ONDERBOUWING
    AANSCHERPINGEN
    AANBEVELINGEN
  • Reviews (0 uit 0 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 21,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar



3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Het fenomeen ontmoeten in de fysieke omgeving – sociale interactie tussen twee of meer personen – kent vele vormen. Bijvoorbeeld een kort knikje bij een toevallige ontmoeting op straat of een diepgaand en langdurig gesprek dat volgt uit een afspraak om op een bankje koffie te gaan drinken.

Door ontwerpkeuzes te maken die de verschillende kenmerken van en activiteiten bij ontmoeten faciliteren, kan de fysieke omgeving een breed palet aan typen ontmoetingen stimuleren. Dit maakt de fysieke omgeving aantrekkelijk voor verschillende (groepen) mensen om te gebruiken voor ontmoeten. Mensen verschillen namelijk in hun voorkeuren, bijvoorbeeld door hun persoonlijkheid, fysieke mogelijkheden, gezinssamenstelling of culturele achtergrond. Kennis van kenmerken van en activiteiten bij ontmoeten helpt bij het maken van die ontwerpkeuzes. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen