Samenvatting
Marike Bol, bekend van het foodblog Oh My Pie! is de trotse eigenaar van een glutenintolerantie die haar leven wat voeding betreft helemaal op zijn kop heeft gezet. Door haar positieve levenshouding, het glas is niet halfleeg maar halfvol, is ze wat het eten betreft niet bij de pakken gaan neerzitten. Ze is gaan bakken zonder buikpijn. De studie orthomoleculaire voeding en veel informatie opslurpen waren haar bouwstenen om strijdvaardig te zoeken naar voedingskansen. Met het bakken van taarten, louter op basis van natuurproducten als dagelijkse voeding, kwamen de glimlachmomentjes bij het eten terug in haar leven. 'Oh My Pie! Van glutenvrije last naar glutenvrij feestje!' is de titel van haar eerste boek waarin ze alles heeft vastgelegd. Bol: "Het is geen gewoon boek met recepten om in je keuken uit te proberen. Het is een autobiografisch boek geworden ook met pakkende verhalen, vele recepten en kleurrijke foto's die smaakvol het natuurlijk bakresultaat in beeld brengen. Een boek bruisend van gluten- en lactosevrije ontbijtfeestjes, tussendoortjes, hartige hapjes en uiteraard de meest mooie en lekkere taarten met vegan opties! Ik wil ook nog wel kwijt dat het allemaal betaalbare recepten zijn. En heb je geen glutenintolerantie, dan is het ook zeer gezonde voeding omdat ik louter echte natuurproducten gebruik. Het zijn zeker geen dikmakers!"