€ 39,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Niet vergaan, maar verdergaan

Drie jaar leven met een burn-out

J.L. Groenewoud • Boek • hardback

  • Samenvatting
    Eind november 2020 krijg ik de diagnose burn-out. Ik kan nauwelijks nog lopen, lig in een donkere, stille ruimte, kan niet meer zelf mijn brood klaarmaken, kan niet meer tegen het getik van de klok, kan geen bezoek ontvangen of iemand opbellen en kan geen enkel beeldscherm verdragen.Ik ben doodsbang. Voor alles. Voor de dag. Voor de nacht. Hoe kan dit mij overkomen?Zal ik ooit nog herstellen? Ik begin aan een lange reis door mijn leven en besluit mijn ervaringen en gevoelens aan het papier toe te vertrouwen.Na drie jaar kijk ik terug. Wat heeft mijn reis “over de wereldzeeën” opgeleverd? Winst? Verlies? Troost? Herkenning? Bemoediging? Inzicht?
  • Productinformatie
    Binding : Hardback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 170mm x 240mm
    Aantal pagina's : 373
    Uitgeverij : J.L. Groenewoud
    ISBN : 9789465112176
    Datum publicatie : 10-2024
  • Inhoudsopgave
    niet beschikbaar
  • Reviews (0 uit 0 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 39,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar



3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Ik vertel Emma dat ik er nog steeds niet over uit kan dat ik twee jaar geleden van de ene op de andere dag zo ziek werd. Uit de appjes van september 2020 kan ik halen dat ik het in het begin nog niet zo ernstig in zag, net als de huisarts en de POH-GGZ. Maar toen ik alleen maar zieker werd en op het randje van de dood ging balanceren, werd dat anders. Ik voelde me zo ziek, zo bang, zo eenzaam. Wat mankeerde ik in godsnaam en was er nog hulp mogelijk? Ook toen ik begin december 2020 met de oefentherapie begon, af en toe een gesprek met de POH-GGZ had en de intake bij de GGZ-praktijk had gehad, voelde me ik me nog zo beroerd en wanhopig. Moet dit ergens toe gaan leiden?
Misselijk, trillend op mijn benen, leeg, uitgeput en doodsbang belde ik aan bij het Hofje van Pauw. Een vriendelijk uitziende man deed open, zette me ‘in de kerker’ en vertrok weer. Ik wilde maar één ding: Weg! Vluchten! De man stak zijn hoofd om de hoek van de deur en vroeg: ‘Gaat het wel? Ik dacht iets te zien?’ Ik knikte en vroeg aarzelend of ik die deur zelf open kon doen. En toen die onvergetelijke glimlach: ‘Ja hoor. Je kunt hem zelf opendoen. Je zit hier niet opgesloten. Ik ben zo bij je.’ Dat moment zal ik nooit vergeten. Het raakte me zo diep. Het bijna gedoofde lichtje van de hoop kreeg toen voor het eerst in vijf maanden een heel klein beetje brandstof. Het blijft onwezenlijk dat de hulp uit zo’n onbekende, onverwachte hoek kwam. Eindelijk iemand die me het gevoel gaf dat ik er mocht zijn, die me het gevoel gaf met ontferming bewogen te zijn. Die mij zag. ×
SERVICE
Contact
 
Vragen