Na gebruik weggooien beschrijft op zelfkritische en indringende wijze de stappen van Job om samen met een bevriend lesbisch stel hun kinderwens vorm te geven. De zaadvraag, reacties van de omgeving, maanden zonder seks, de geboorte van het eerste kind en ouderschapsvragen worden in dit boek humoristisch vanuit een roze wolk beschreven.
Na een pruttelende start is na de komst van hun tweede dochter het vrouwengezin van Moniet en Linda compleet. Vanaf dan blijken 'de belangen van de kinderen' zelden samen te vallen met de belangen van hun vader. Job komt voor een onmogelijk dilemma te staan.
'Zelden heb ik een non-fictiewerk gelezen dat zoveel overeenkomsten vertoont met een klassieke tragedie.' - Olaf Tempelman, de Volkskrant.
'Met veel humor maar hartverscheurend, een boek dat je uiteindelijk hoofdschuddend in één ruk uitleest!' - Irene Moors. 'Aangrijpende sfeer en prima opgebouwd. Goed dat dit verhaal op papier staat' - Annemies Gort, auteur van het boek 'Meer dan gewenst.'
André de Geus (1971) baseert het verhaal van 'Na gebruik weggooien' op zijn eigen ervaring als (zaaddonor)vader. Met dit boek wil André een discussie op gang brengen over de noodzaak om als vader contact te houden met je kinderen als de relatie met hun moeder(s) onherstelbaar is beschadigd.
'Is omgang van kinderen met hun vader een kinderrecht waarvoor de vader zich zou moeten blijven inzetten'. Of
'is het voor kinderen wenselijker op te groeien in een rustige stabiele omgeving zonder vader'.