Samenvatting
MOOI ETEN | Goed om te weten Voedsel kan in heel veel opzichten zo mooi zijn! Voor je gezondheid, maar ook letterlijk om te zien. Onzichtbaar zijn vaak de ingenieuze natuurlijke processen, de passie van de telers/boeren en producenten die erachter zitten. Die verdienen ook een prachtig podium. Daarom verschijnt eind november 2021 mijn Bookazine 'Mooi Eten'. Hoe mooi is het om het verhaal achter je eten te kennen? En te weten hoe je met simpele voedingsstoffen in je dagelijkse maaltijden al iets heel moois kunt doen voor je gezondheid? Hoe je bijvoorbeeld je favoriete quiche elk seizoen een totaal ander uiterlijk, smaak en kleurenpalet kunt meegeven, met wezenlijke voedingsstoffen die je lichaam in elk seizoen nodig heeft? Mooi Eten | Goed om te weten. Er is zóveel ‘Mooi Eten’ dat het verdient om volop in de schijnwerpers te staan. Omdat: * het jouw gezondheid én de aarde een grote dienst bewijst * het oog ook iets wil * het mooi is dat de aarde 10 miljard mensen kan voeden, mits we voeding eerlijk verdelen en rijke landen een kleinere voetafdruk creëren * het kleinschalig is verwerkt, met liefde en aandacht voor mens en natuur * er een prachtig verhaal van de boer, teler of producent achter zit * het lokaal en/of duurzaam geteeld is * elk seizoen zorgt voor ongelooflijk veel variatie in geur, kleur en smaak op je bord * hiermee bezig zijn, je een stuk voldoening en zingeving kan geven