Samenvatting
Moeten, mogen & uitsloven is een intiem boek vol lees- en eetplezier.
In dit boek vind je zestig eerlijke en niet al te moeilijke recepten. Jong versus oud, nieuw versus traditioneel.
Van snelle maaltijden, wanneer er gekookt moet worden en iets uitgebreidere gerechten voor als er meer tijd is, wanneer er gekookt mag worden, tot echte culinaire uitspattingen, voor wanneer er uitgesloofd wordt om iets te vieren of iets goed te maken, of gewoon omdat Paul en Kas er zin in hebben. Daarnaast halen vader en zoon herinneringen op over opgroeien, feestdagen en vakanties, maar bovenal over eten.
Vader Paul de Leeuw en oudste zoon Kas zijn beiden culinaire lekkerbekken en staan dan ook graag in de keuken. Al zijn ze daar bijna nooit samen te vinden, want ieder heeft zijn eigen aanpak.
Paul kookt op gevoel, terwijl Kas af en toe doorslaat in zijn precisie. Erg verschillende koks dus. Ook is er een duidelijke generatiekloof, waarbij Paul zijn recepturen uit boeken en kranten haalt, terwijl Kas zijn culinaire informatie vooral vindt op het internet en duizenden YouTube-video’s bekijkt.
Maar met hoe veel of hoe weinig moeite er ook wordt gekookt, er komt altijd wel iets lekkers op tafel.