Samenvatting
Er was een tijd dat de wereld voor Ella Risbridger overweldigend was geworden. Geluiden waren te luid, kleuren waren te fel, elke beweging te veel. Op een nacht lag ze op haar keukenvloer, zich afvragend of ze
ooit zou opstaan en het was de gedachte aan een kip, aan het braden en eten, die haar overeind bracht en haar de zin in het leven terug gaf. Trek een fles wijn open, ga er rustig voor zitten en geniet van al het moois dat koken te bieden heeft.
Dingen om te onthouden
'Dit boek heeft drie leefregels en ik moedig je aan die te onthouden en ze vaak toe te passen.
1. Voeg zout toe aan je pastawater.
2. Voeg bij twijfel boter toe.
3. Zet door.'
'Een prachtig, ontroerend en hoopvol kook- en leesboek over hoe koken je hart en ziel oprecht kan helen. (Koop het alleen al voor de illustraties!) Dit boek is een absolute aanrader! ... overigens ieder mooi verhaal dat begint met een gebraden kippetje is het lezen meer dan waard.'
Yvette van Boven
'Midnight chicken is een kookboek dat ik van kaft tot kaft op de bank heb gelezen. En ik kreeg ontzettend veel zin om mijn eigen dingen te koken op Ella's manier. De tijd nemen met een glas wijn in je hand, precies koken waar je zin in hebt en alles delen met veel vrienden.'
Charlotte Kleyn in Het Parool