Samenvatting
Mevrouw Hamersma is niet alleen eigenaar en naamgever van de gelijknamige kookboekwinkel in de Amsterdamse Pijp. Zij verzorgt ook al tien jaar de gerechten voor 'Mevrouw en Meneer Hamersma', de populaire eet- en drinkrubriek die in Het Parool en het AD verschijnt. Daarvoor put mevrouw Hamersma uit de duizenden kookboeken waarmee zij zich thuis en in haar kookboekwinkel omringd weet. Inmiddels verschijnen de door haar verzamelde recepten van collega-koks en kookboekschrijvers in heel Nederland op tafel. Een van de redenen voor dat succes: de toegankelijkheid en maakbaarheid van de gerechten.
In Mevrouw Hamersma Verzamelde Recepten heeft mevrouw Hamersma ruim zeventig van haar lievelingsrecepten gebundeld, inclusief een groot aantal klassiekers van eigen hand. En omdat hij toch in de buurt was, heeft meneer Hamersma daar bijpassende wijnen bij uitgezocht. En wie een beetje van wijn houdt, weet dat het dan helemaal goed komt.