Niet leverbaar

×

€ 29,00


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Met de controleur aan tafel

Stefan Ruysschaert • Boek • paperback

  • Samenvatting
    Hoe interessant en uitdagend de fiscaliteit ook is, soms is het ook leuk om eens iets anders te doen. Dat was de gedachte die leefde bij de auteur om zichzelf en anderen aan te zetten om eens de tijd te stoppen en lekkere gerechten te bereiden. Alles begint met de liefde voor het product, voeg er geduld en leergierigheid aan toe en je ontdekt al snel de passie van een ambachtsman in de chef-kok. Tijd nemen voor gezelligheid is in de huidige maatschappij waar het iedereen aan tijd ontbreekt niet zo evident. In dit boek vindt de lezer een persoonlijke selectie van eenvoudige gerechten die bij een goed glas voor een gezellige sfeer zullen zorgen. De auteur kon het toch niet laten om de btw-regels rond spijzen en dranken in herinnering te brengen aan de lezer. En samen met de regels rond de geregistreerde kassa zijn die niet zo evident. En hij zorgt voor de nodige weetjes die op een feest aan tafel of aan de toog stof voor reflectie geven… Geniet van dit boek in al zijn aspecten! 3de, geactualiseerde en uitgebreide uitgave
  • Productinformatie
    Binding : Paperback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 158mm x 242mm
    Aantal pagina's : 234
    Uitgeverij : Maklu Uitgevers N.V.
    ISBN : 9789046611142
    Datum publicatie : 09-2021
  • Inhoudsopgave
    Inleiding
    1 Horeca en de regels van de geregistreerde kassa (GKS)
    1.1 Een verhaal van btw-tarieven in functie van de omstandigheden van verbruik
    1.2 Economische effecten van btw-tariefverlagingen
    2 Aftrek van btw voor spijzen en dranken
    3 Btw-aftrek bij de organisatie van evenementen
    4 Is gaan eten op restaurant fiscaal aftrekbaar?
    5 Mag je met de controleur gaan eten?
    6 Welke vennootschapsvorm kiezen voor een horecazaak?
    7 HORECA-weetjes
    7.1 Waarom heet een kapsalon een “kapsalon”?
    7.2 Waarom heet een bitterbal een “bitterbal”?
    7.3 Wat is het oudste restaurant ter wereld?
    7.4 Waarom klinken we met de glazen?
    7.5 Waarom heet een pizza Margherita een pizza “Margherita”?
    7.6 Waar komt de frikandel vandaan?
    7.7 Wat is mycryo?
    7.8 Waarom heeft de gewone vork in het bestek vier tanden?
    7.9 Waarom eten Chinezen met stokjes?
    7.10 Wat is de oorsprong van: “Leven als God in Frankrijk”?
    7.11 De onduidelijke oorsprong van de friet
    7.12 Het favoriete gerecht van Napoleon – Kip Marengo
    7.13 Het favoriete gerecht van Hitler – Forel met botersaus of gevulde duif?
    7.14 Château Cheval Blanc 1947: de duurste fles
    7.15 De huidige paus is een goede kok
    Drie recepten uit Eten met Franciscus
    Spaghetti met gehaktballetjes
    Risotto op z’n Piemontees
    Gevulde inktvis
    7.16 Welke is de grootste “guilty pleasure” van de auteur van dit boek
    7.17 Tien minder smakelijke weetjes over je eten op restaurant
    7.18 Wat is het onderscheid tussen bouillon, fond en demi-glace?
    7.19 Wat is umami?
    7.20 Kookworkshops en kok aan huis
    7.21 Kreeften en btw
    7.22 Hoe maak je een vleesfakkel?
    7.23 Wat is het recept van de oudste soep?
    7.24 Waarom gooien we met rijst op een huwelijk?
    7.25 Hoe smaakt menselijk vlees?
    7.26 De meest giftige vis is de kogelvis
    7.27 Waar komen tomaten vandaan?
    7.28 Wat is het duurste fruit ter wereld?
    7.29 Wist je dat appelsienen drijven in het water?
    7.30 Wie heeft het theezakje uitgevonden?
    7.31 Klopt de 5 seconden-regel inzake bacteriën voor voedsel dat op de grond is gevallen?
    7.32 Wortels zijn goed voor de ogen: klopt dit wel?
    7.33 La Grande Bouffe: dé cultfilm over eten en drinken
    7.34 Wie heeft de club sandwich uitgevonden?
    7.35 Welke voeding bederft nooit?
    7.36 Wat is het onderscheid tussen pommes fondantes en pommes duchesses?
    7.37 Hoe maakt men de cocktail van James Bond 007: shaken, not stirred
    7.38 Hoe maak je de beste croque monsieur?
    7.39 Hoe maak je een lekkere bruschetta?
    7.40 De Canarische eilanden – mojo rojo en mojo verde
    7.41 Wat is er speciaal aan de zeeduivel en zeewolf?
    7.42 De magie van citroen
    7.43 Het verhaal achter “sot l’y laisse”
    7.44 Saus “Véronique”
    7.45 Bloedworst: what’s in a name?
    7.46 Skinny taste: meer dan de moeite waard
    7.47 Muskaatnoot of nootmuskaat?
    7.48 Wat is het onderscheid tussen shoarma, döner, kebab en gyros?
    7.49 Wat is de schaal van Scoville?
    7.50 Wie is de chef Michel Dumas?
    7.51 Het verhaal achter de stinkende vis uit blik: Surströmming
    7.52 Wat bedoelt men met het “neusje van de zalm”?
    7.53 Hoe smaakt mensenvlees – over kannibalisme
    7.54 Kötbullar en de natuur in Zweden …
    7.55 Hoe maak je de beste hamburger?
    7.56 Hoe maak je frieten van zoete aardappel?
    7.57 Wat zijn citroenen gesneden “en chaise”?
    7.58 Hoe maakt Sergio Herman mosselen klaar?
    Gerechten
    Aperitieven
    Campari orange
    Champagne
    Kir
    Margarita
    Moscow Mule
    Paradise
    Sauzen
    Bearnaisesaus
    Beurre blanc
    Blackwell saus
    Chimichurri
    Hollandse saus
    Mayonaise met de mixer 1
    Mosterdsaus
    Muntsaus
    Pepersaus
    Remouladesaus
    Tartaarsaus
    Vinaigrette
    Soepen
    Agnes Sorèl crème
    Aspergesoep
    Brunoisesoep
    Courgettesoep
    Crécysoep (wortelsoep)
    Choisyroomsoep (slasoep)
    Koolsoep met prei
    Kreeftensoep (Bisque)
    Pompoensoep
    Waterkerssoep
    Voorgerechten, hoofdgerechten en bijgerechten
    Ajuinconfituur met foie gras
    Artisjokken met feta en zwarte olijven
    Asperges op zijn Vlaams
    Bloemkool op zijn Vlaams
    Blinde vink met boontjes
    Boeuf bourguignon
    Boleten met boter en look
    Bouletten met tomatensaus en frieten
    Bouletten met ricotta en oregano
    Bouletten (gehaktballen) met boontjes en gekookte aardappelen
    Broccoli met rundsreepjes en look
    Cannelloni met kippengehakt en ricotta
    Carpaccio van rund met truffelolie
    Caesarsalade
    Ceviche van vis met roze pompelmoes en een venkelslaatje
    Chili con carne
    Coq-au- vin met kroketten
    Coquilles met pastis en rijst
    Courgetti(ni) met scampi en erwtjes
    Couscous
    Croque monsieur of madame met geraspte wortelen en mayonaise
    Duif clamart
    Eend met appelsiensaus
    Escargot à la bourguignonne
    Fazant met fine champagnesaus, witloof en fijne frieten
    Gamba met Pernod, dragon en feta
    Garnaalkroketten
    Gazpacho
    Gepaneerde vis met verse tartaarsaus (Goujonnettes)
    Gevulde paprika met rijst
    Griekse salade
    Goulash
    Groenten macédoine met scampi en mozzarella
    Hachis Parmentier
    Hamburger met kip en avocado
    Kaaskroketten
    Kabeljauw met mousselinesaus en jonge spinazie
    Kabeljauw met prei en garnalen
    Kabeljauw met witte wijnsaus met garnaaltjes en puree
    Kabeljauw “en papillote”
    Kalfsblanquette met champignons en pommes château
    Kalfszwezeriken met witloofpuree
    Karnemelkstampers met een gepocheerd ei en papsaus
    Kippenboutjes in een pikant jasje
    Kippengehaktballetjes in groene currysaus
    Kip met basilicum en rijst
    Kip met curry en rijst
    Kip in dragonsaus met puree
    Kip met kurkuma, dragon en erwtjes en snijbonen
    Kip met salade en tomaten en frieten
    Kippenreepjes met koriander
    Konijn met bier
    Kraai met rode wijn saus met sjalotten en puree
    Kreeft met boter en dragon in de oven
    Lam met erwtjes en wortelen met muntsaus
    Lasagne
    Luikse salade
    Luikse balletjes
    Maatjesharing met tomaten en boontjes
    Moussaka
    Oesters
    Orloffgebraad
    Ossobuco met tagliatelle
    Ovenschotel met gehakt, puree en snijbonen
    Ovenschotel met gehakt en venkel
    Paella
    Penne alla puttanesca
    Penne alla boscaiola
    Pickels met groene appel
    Pistolet met gehakt
    Pomme moscovite
    Quiche met zalm en prei
    Ratatouille
    Risotto met venkel en scampi
    Risotto met wilde champignons
    Rog met kappertjes, bruine boter en puree
    Rundsbrochette Stroganoff
    Rosbief met worteltjes en erwtjes en puree
    Salade van aardappel, appel, zure room en haring
    Salade caprese
    Salade met penne en pesto, watermeloen, rucola en feta
    Salade Niçoise
    Scampi met Marsala en rijst
    Spaghetti “al ragu”
    Spaghetti “alla Norma”
    Spaghetti “alla carbonara”
    Spaghetti met kerstomaten, feta en basilicum
    Steak met pepersaus, salade en dikke frieten (pont neuf)
    Steak met rodewijnsaus en sjalotten
    Steak (gegrild) met kruidenboter
    Steak tartaar
    Toast champignons
    Toast met gerookte zalm
    Thaise kip met rode curry en rijst
    Tomaat garnaal met frietjes
    Tong Dugléré
    Tong met kreeftensaus, puree en garnalen
    Tong op Oostendse wijze met frieten
    Tonijn met asperges en krieltjes
    Tournedos Rossini
    Varkenshaasje met mosterdsaus en puree
    Vegetarisch: zoete aardappelen gevuld met zwarte bonen, Griekse yoghurt en salsa
    Vispannetje met puree
    Vitello tonnato
    Vogelnestjes
    Vol-au vent met frieten en cresson
    Vlaamse stoverij met frieten
    Waterzooi (Gentse)
    Waldorfsalade
    Witloof met kaas en hesp
    Worst met puree en uiensaus
    Wortelen met Parmezaan en truffelvinaigrette
    Wraps met groenten en kip
    Zalm in Dugléré saus met groene asperges en puree
    Zalm met cresson en bearnaisesaus met verse frietjes
    Zalmsalade met farfale, mayonaise, komkommer en paprika
    Zeetong in hoeveboter met een fris slaatje en frietjes
    Zwarte woud salade
    Nagerechten
    Coupe Brésilienne
    Coupe kolonel
    Crêpe Suzette
    Dame Blanche
    Kaastaart (New Yorkse cheesecake)
    Sabayon met frambozenbier
    Tiramisu
    Vanille-ijs met aardbeien en meringue
  • Reviews (0 uit 0 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 29,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar



Niet leverbaar
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 
×
SERVICE
Contact
 
Vragen