Samenvatting
Wie aan Francis Kuijk denkt, denkt aan de Indische keuken of aan 'Heel Holland Bakt'. 'Manis' verenigt beide en is het ultieme bakboek vol met zoete Indische lekkernijen. Na 'Basisboek Indonesisch' en 'Bersama' dompelt Francis je onder in feestelijke taarten, koek en cakejes, snoepwaar, snacks en desserts. Naast de overbekende spekkoek, die uiteraard ook in 'Manis' (in drie smaakvarianten) niet mag ontbreken, biedt de Indische keuken zoveel meer aan zoete zaligheden en lekkere snacks. Maak 'winko babat', een koek van kleefrijstmeel met een knapperige bovenkant en een zachte onderkant of pandanzoenen. Serveer 'pai susu', overheerlijke custardtaartjes met gecondenseerde melk of trakteer je gasten op een 'bika ambon-cheesecake'. Stap voor stap legt Francis je de technieken uit en geeft goede informatie over specifieke ingrediƫnten en apparatuur. Met 'Manis' heb je een bijzonder bakboek in handen en schotel je jezelf, je vrienden en familie bijzondere taarten, koekjes, cakes en snacks voor.