Samenvatting
LIGURIA
Leven en eten tussen olijfbomen en zee' is een ode aan Ligurië en haar rijke 'cucina povera'. Een keuken met gerechten die iedereen lekker vindt en simpel te maken zijn. Soms zijn er maar drie ingrediënten, maar door de perfecte balans zijn de gerechten volmaakt. Gezond en echt eten, maar net even anders. Het merendeel van de gerechten is op basis van groente en vis. Aan de hand van de gerechten (ingedeeld naar seizoen) neemt Marlies je mee in het dagelijks leven aan de Bloemenrivièra waarin eten een hoofdrol speelt. Zij vertelt hoe zij en haar gezin dat beleefd hebben in de 7 jaar dat ze er woonde tussen olijfbomen en zee en hoe het haar lukt de daar eigen gemaakte gezonde levensstijl voort te zetten ook ze nu weer in Nederland woont.
In het kookboek heeft Marlies een reisgids opgenomen met haar persoonlijke toeristische en culinaire Ligurië tips. Een boek voor iedere liefhebber van het Italiaanse leven en voor iedereen die op zoek is naar een gezondere levensstijl.