Samenvatting
Lekker eten met voedselovergevoeligheid
is meer dan een kookboek
het is een compleet handboek
Circa 800.000 mensen in Nederland lijden aan enige vorm van voedselovergevoeligheid.
Voor velen van hen is lekker eten niet vanzelfsprekend.
Dit boek brengt daar verandering in en is dé uitkomst
voor iedereen die met voedselovergevoeligheid te maken heeft.
Boordevol heerlijke recepten, maar ook met praktische tips. In de
receptuur is rekening gehouden met tal van beperkingen, doordat
de meest voorkomende allergenen zijn weggelaten. Al naargelang
meer wordt verdragen, zijn de gerechten eenvoudig uit te breiden.
Dit maakt het boek niet alleen geschikt voor de periode waarin een
dieet moet worden gevolgd, maar ook voor daarna.
Lekker eten met voedselovergevoeligheid is meer dan een kookboek,
het is een compleet handboek, met bijdragen van allergoloog Drs.
M.H.W.M. Roovers, diëtiste Drs. Ems Carbasius-Weber en voorzitter
van de Stichting VoedselAllergie Erna Botjes.
De schrijfster van dit boek heeft zelf als moeder van een zoontje met
uitgebreide voedselovergevoeligheid, jarenlange ervaring in het
allergeenvrij koken en bakken. Als geen ander weet zij hoe lastig
het kan zijn om óók met een dieet gevarieerd én lekker te eten. Dit
boek bevat receptuur voor voedzame maaltijdsoepen en smaakvolle
diners tot hapjes voor feestjes en partijtjes en vele koekjes en taarten
vrij van
heel veel. Met Lekker eten met voedselovergevoeligheid
is het niet alleen veilig eten maar ook heerlijk smullen en wordt
samen tafelen weer een feest!