Samenvatting
In dit bijzondere boek komen keramische kunst en kookkunst op een bijzondere manier samen. Museum Princessehof heeft ruim veertig chef-koks gevraagd recepten te ontwikkelen bij objecten uit de collectie. Uniek is dat al deze gerechten zijn gepresenteerd en gefotografeerd op en in de museale objecten zelf. Het oudste object is een Chinese schotel uit de negende eeuw, het jongste is een hedendaagse eetset van de designers Scholten & Baijings. Er is zorgvuldig nagedacht over welk museaal object bij welke chef-kok past. Zo wordt op een Iznik-bord een Turks gerecht en op een Ming-kom een Chinees gerecht geserveerd, en op een celadon schotel, die speciaal voor de islamitische markt werd gemaakt, ligt een Arabisch gerecht. Meewerkende chef-koks zijn onder anderen Jean Beddington, die tevens als culinair expert verbonden is aan dit project, Yotam Ottolenghi, Claudia Roden, Vanja van der Leeden, Dick Soek en Cees Holtkamp. Het levert een prachtig boek op dat vol staat met heerlijke gerechten en prachtige foto’s van een unieke en rijke collectie keramiek. In samenwerking met Keramiekmuseum Princessehof.