€ 49,95


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Kunst en Koken

Karin Gailard • Boek • hardback

  • Samenvatting
    In dit bijzondere boek komen keramische kunst en kookkunst op een bijzondere manier samen. Museum Princessehof heeft ruim veertig chef-koks gevraagd recepten te ontwikkelen bij objecten uit de collectie. Uniek is dat al deze gerechten zijn gepresenteerd en gefotografeerd op en in de museale objecten zelf. Het oudste object is een Chinese schotel uit de negende eeuw, het jongste is een hedendaagse eetset van de designers Scholten & Baijings. Er is zorgvuldig nagedacht over welk museaal object bij welke chef-kok past. Zo wordt op een Iznik-bord een Turks gerecht en op een Ming-kom een Chinees gerecht geserveerd, en op een celadon schotel, die speciaal voor de islamitische markt werd gemaakt, ligt een Arabisch gerecht. Meewerkende chef-koks zijn onder anderen Jean Beddington, die tevens als culinair expert verbonden is aan dit project, Yotam Ottolenghi, Claudia Roden, Vanja van der Leeden, Dick Soek en Cees Holtkamp. Het levert een prachtig boek op dat vol staat met heerlijke gerechten en prachtige foto’s van een unieke en rijke collectie keramiek. In samenwerking met Keramiekmuseum Princessehof.
  • Productinformatie
    Binding : Hardback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 230mm x 303mm
    Aantal pagina's : 416
    Uitgeverij : Noordboek | HLBooks
    ISBN : 9789056159603
    Datum publicatie : 09-2022
  • Inhoudsopgave
    niet beschikbaar
  • Reviews (0 uit 0 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 49,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar



0-1 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 
×
SERVICE
Contact
 
Vragen