Samenvatting
In ons land zijn zo'n 12 verschillende soorten zeewier verkrijgbaar, die zich van elkaar onderscheiden in smaak, uiterlijk en bereidingswijze. Het ene wier is heerlijk om rauw te eten, het andere is gekookt of gebakken op z'n best. In dit boek zet Anne Fleur Sanders de eigenschappen van de verschillende wieren op een rij en geeft ze recepten waarmee de wieren per soort perfect tot hun recht komen. Koken met zeewier bevat verrassende recepten met een combinatie van wieren met vis, schaal- en schelpdieren, vegetarische gerechten, en ook vernieuwende combinaties zoals gekonfijte zeewier en zee-meringues. Een boek dat inspireert om direct aan de slag te gaan met zeewier! 'Zeewier is de nieuwe spinazie, broccoli of bloemkool. Perfect geschikt om vernieuwende gerechten mee te maken of om oude klassiekers een bijzondere twist te geven. In [dit boek] verrast Anne Fleur Sanders met spectaculaire smaaksensaties.'
Elegance 'Voor dit door Anya van de Wetering fraai vormgegeven boekje selecteerde Anne Fleur Sanders recepten waarin allerlei wieren worden gebruikt. En het is waar: op oesters na proef je in geen enkele zeevrucht of plant zo goed de zee als in wieren.'
Jonah Freud in Het Parool 'Niet alleen inspireert het kookboek (...) het informeert iedereen die geïnteresseerd is in moderne culinaire ontwikkelingen. Bovendien is het kookboek mooi uitgegeven en rijk aan mooie foto's. Kortom een aanrader. Het zeewier kookboek (…) is gewaardeerd met ***** (uitstekend).'
Allesoveretenendrinken.nl 'Wie zich verdiept heeft in de Japanse keuken zal al bekend zijn met zeewier. Anne Fleur Sanders en Anya van de Wetering tillen het koken met zeewier naar een hoger plan. We zien uitermate originele recepten zoals Ceviche van tarbot met verse wakame, algenolie en tuinkerszaad, een borrelplank met zeewierpesto en mosterdnoridip, zoetzure bonen met kombu en tijm.'
Kookboekennieuws.nl