Samenvatting
Moedig, persoonlijk en authentiek: De auteur, Agnes van Enkhuizen, zet zonder terughoudendheid haar inzichten en persoonlijke ervaringen, hoe uitzonderlijk ook, op papier.'Het zevende zintuig' is een warm pleidooi voor meer bewustwording over de ongekende mogelijkheden van het bewustzijn en het vermogen van de mens om tijd en ruimte te overstijgen. Agnes bestudeerde het werk van René Descartes, die volgens haar heeft bewezen, dat de ziel bestaat. Ze laat een geheel nieuw licht schijnen op de uitspraak van René Descartes: "Ik denk, dus ik ben". Ze toont aan, dat René Descartes, evenals de kerkvader Plotinos en de wiskundige Pythagoras, gebruik maakten van 'het zevende zintuig' tijdens een ervaring buiten het lichaam. Haar streven is het onbegrijpelijke te onderzoeken en het tot inzichtelijke en bruikbare kennis om te vormen. Ze geeft inzicht in de kracht van het bewustzijn en het herstellen van het zelfgenezend vermogen, dat in ieder mens aanwezig is en bij iedereen geactiveerd kan worden. De auteur neemt heldere standpunten in over het bewustzijn, de relatie tussen lichaam en ziel, de geneeskunde, ervaringen buiten het lichaam, de oorzaken van diabetes, depressies, het postraumatische stresssyndroom, burnout, slaapproblemen en ADHD.
Informatief: Het boek bevat een schat aan nieuwe informatie, waarmee veel mensen, onder wie ook behandelaars in de geneeskunde, therapeuten en paranormaal genezers, hun voordeel kunnen doen. Agnes, 'helderziend en -voelend', neemt een kritische houding aan over het werk van paranormaal genezers. Haar antwoord is een door haar ontwikkelde geneeswijze, die effectief en voorspelbaar is en meetbare resultaten oplevert. In haar gedrevenheid om verbanden te leggen en antwoorden te vinden op vragen over de evolutie van de mens, over de oorzaak en het doel van het leven, bestudeerde zij diverse wetenschappelijke gebieden: de klassieke en huidige geneeskunde, wijsbegeerte, kosmologie, natuurkunde en filosofie.
In de afgelopen dertig jaar heeft ze tienduizenden volwassenen en kinderen met uiteenlopende klachten onderzocht en behandeld. Zij maakte daarbij ook gebruik van haar helderziende waarnemingen. Veel van haar inzichten zijn al verwerkt in zestien boeken, o.a gevoelige mensen, waarom hebben we deze ouders, die eerder onder haar naam zijn verschenen. Haar bevindingen, waarbij ze de inzichten uit de genoemde wetenschappen integreerde, leidden tot een nieuwe en unieke visie over de evolutie van de mens en over de werking van het autonome zenuwstelsel in relatie tot het ontstaan van ziekten. Deze visie is de basis voor de door haar ontwikkelde studie en geneeswijze voor psychosomatische klachten: Neuropsyrurgie.