Samenvatting
De keuken van Zweden: zoveel meer dan zoet!
Het lekkerste uit Zweden is dé culinaire bucket list: als je het land wilt kennen, móét je deze gerechten maken en eten. Het boek bevat 60 recepten van zowel alom bekende Zweedse klassiekers (gehaktballetjes!) als verrassende streekgerechten, met bijbehorende foto. Ingrid Hofstra laat zien wat de keuken van het land waar ze naartoe emigreerde zo speciaal maakt.
» 60 MUST EAT GERECHTEN
» VAN ZWEEDSE FIKA TOT INGELEGDE HARING EN GROENTEN
» PRACHTIGE RECEPT- EN SFEERFOTOGRAFIE
» INFORMATIE OVER INGREDIËNTEN EN CULINAIRE TRADITIES OP FEESTDAGEN ENZ.
We kennen allemaal wel smörgåsbord (Zweedse buffettafel) en de Zweedse fika: regelmatig pauzeren met een kop koffie en iets lekkers. Om de donkere dagen optimistisch toe te treden en de eindeloze zomerdagen uitbundig te vieren, zit de Zweedse jaarkalender barstensvol culinaire feestdagen. 'Vette Dinsdag' wordt gevierd met overdadige roomsoezen - te vinden in elke bakkerij van Malmö tot Skellefteå. En om St. Lucia te eren, eten de Zweden zich te rond aan zwierige saffraanbroodjes. Heerlijke recepten worden afgewisseld met prachtige sfeerfotografie van Zweden. Van haring-, eier- en rodebietensalade tot kaneelbroodjes en haverkoekjes. Van gevulde koolbladeren tot aardbeientaart en basisrecepten voor snaps, tuinkruidensaus en knäckebröd: dit zijn de Zweedse culinaire toppers die je niet mag missen.