Samenvatting
De appel blijft het populairste stukje fruit. Wie heeft geen herinneringen aan kip met appelmoes, bloedworst met gekaramelliseerde appeltjes of warme appeltaart recht uit de oven? Nu er steeds meer aandacht gaat naar lokaal en seizoensgebonden eten, is het hoog tijd om de appel te heropwaarderen. Met meer dan 100 recepten en receptideeën · om je appeloogst langer te bewaren (denk maar aan jenever, appelmoes, confituur, siroop, stroop, gelei en chutney) · van appeltaarten over de hele wereld (zoals Duitse appeltaart, tarte tatin en appelstrudel) · voor ontbijten (bijvoorbeeld smoothies, poffertjes en wentelteefjes) en desserts (waaronder muffins, sorbet, crumble en appelbeignets) · maar ook soepen (pompoen-knolselderijsoep, gazpacho en rodebietensoep, bijvoorbeeld) en salades (met onder andere rodekool, blauwekaasdressing of freekeh) · voor klassiekers (zoals stoofvlees, kalkoen, buikspek en gehaktbrood), maar ook verrassende gerechten (wat dacht je van curry, pizza, vislasagne, empanada of wok?)