Samenvatting
Deze tweede, geheel herziene en uitgebreide editie van Het Gerecht bevat 8 nieuwe recepten. Het Gerecht is met 40 juridische recepten voor elk moment van de dag hét kookboek voor alle juristen, rechtenstudenten en andere thuiskoks die op welke manier dan ook wel eens te maken hebben met het rechtssysteem. De juridische wereld en de culinaire wereld lijken op het eerste gezicht niet veel met elkaar te maken te hebben. Toch blijkt het helemaal niet zo gek om een link te leggen tussen juridische termen en culinaire recepten. En dan hebben we het niet alleen over een advocaatje. Start de dag bijvoorbeeld met een paar heerlijke notarisappelpannekoekjes. Denk voor de lunch eens aan een gezonde pleidooier. Als voorgerecht serveren we een WOBerginesalade en voor het diner komen een heerlijke bisque van griffierkreeftjes en de burgerplicht aan bod. De maaltijd kan worden afgesloten met een puntje ontslagroomtaart of een stuk niet te versmaden peer review cake. Zelfs een aantal arresten met een culinair tintje heeft hier een plekje gekregen. Het Gerecht bevat daarnaast recepten voor hapjes en drankjes om de perfecte juridische borrel mee te organiseren: denk aan een man-met-de-hamer-cocktail met als versnapering gevulde daders met spek of proeftijd, een goedgevulde schaal met tapas. De uitleg over enkele basistermen, zoals conservatoir beslag en zuivere splitsing, maken dit juridische kookboek compleet.