Samenvatting
‘Herinner je je die lekkere stoofpot die oma vroeger maakte of die bitterkoekjespudding van je favoriete tante? Weet je nog toen de koeien altijd in de wei stonden en bepaalde groentes alleen in het seizoen verkrijgbaar waren? Vroeger toen duurzaamheid nog geen modewoord was maar een vanzelfsprekende manier van leven. Konijn in het zuur, rundertong, kapucijnerschotels en nog veel meer van ons culinair erfgoed dreigt uit ons vaderlandse Culinaire Geheugen verloren te gaan.’ Met dit kookboek koesteren we de recepten van onze grootmoeders, dus hier vind je lekkere ouderwetse soepen, stamppotten, toetjes, Limburgse vlaaien en andere streekgerechten. Dit boek is opgedragen aan al die vrouwen die ons voorgegaan zijn. In ‘Het Culinair Geheugen’ staan de recepten van de gerechten die Stefania en Marjo als kleine meisjes leerden kennen en waarderen in het Limburgse Horst aan de Maas. Sinds die gezamenlijke jeugd verstreken vele jaren én is de passie voor lekker eten alleen maar gegroeid. Deze passie is vastgelegd in het prachtige kookboek ‘Het Culinair Geheugen’ met ruim 100 authentieke en maakbare recepten.
‘Herinner je je die lekkere stoofpot die oma vroeger maakte of die bitterkoekjespudding van je favoriete tante? Weet je nog toen de koeien altijd in de wei stonden en bepaalde groentes alleen in het seizoen verkrijgbaar waren? Vroeger toen duurzaamheid nog geen modewoord was maar een vanzelfsprekende manier van leven. Konijn in het zuur, rundertong, kapucijnerschotels en nog veel meer van ons culinair erfgoed dreigt uit ons vaderlandse Culinaire Geheugen verloren te gaan.’ Met dit kookboek koesteren we de recepten van onze grootmoeders, dus hier vind je lekkere ouderwetse soepen, stamppotten, toetjes, Limburgse vlaaien en andere streekgerechten. Dit boek is opgedragen aan al die vrouwen die ons voorgegaan zijn. In ‘Het Culinair Geheugen’ staan de recepten van de gerechten die Stefania en Marjo als kleine meisjes leerden kennen en waarderen in het Limburgse Horst aan de Maas. Sinds die gezamenlijke jeugd verstreken vele jaren én is de passie voor lekker eten alleen maar gegroeid. Deze passie is vastgelegd in het prachtige kookboek ‘Het Culinair Geheugen’ met ruim 100 authentieke en maakbare recepten.