Samenvatting
Deze praktische handleiding is onontbeerlijk voor iedereen die gegrepen is door het bloedgroepdieet, en vormt tevens een ideale eerste kennismaking voor geïnteresseerden. Na het verschijnen van Het bloedgroepdieet van Peter D'Adamo raakten steeds meer mensen overtuigd van dit voedingsprogramma en groeide de behoefte aan een praktische, toegankelijke gids die naast het standaardwerk van D'Adamo gebruikt kan worden. De arts Carel Hoffman schreef, ondersteund door een team van deskundigen, een handleiding die volledig gericht is op de Nederlandse voedingsgewoonten en producten. Deze bevat: * een heldere inleiding over het belang van voeding voor de gezondheid en over de theorie van het bloedgroepdieet * twee hoofdstukken met tips en aanwijzingen en met antwoorden op de meest gestelde vragen * uitgebreide en overzichtelijke voedingsmiddelen overzichten, ingedeeld in productgroepen (én geheel alfabetisch achterin), waarin voor elke bloedgroep wordt aangegeven of het product heilzaam, neutraal of beter te vermijden is * extra informatie per productgroep die de antwoorden geeft op mogelijke vragen en alternatieven bespreekt voor te vermijden producten * een uitgewerkt weekmenu met smaakvolle gerechten voor elk van de vier bloedgroepen.