Samenvatting
De PCR-techniek (Polymerase Chain Reaction) heeft een revolutie in de moleculaire biologie ontketend en heeft tegenwoordig in verschillende laboratoria in uiteenlopende vakgebieden een vaste plaats ingenomen. Dit toegankelijke en rijk geïllustreerde boek vat alles samen wat je over de moderne PCR-praktijk moet weten. Niet alleen de fasen van de PCR-reactie, de functie van de PCR-componenten en de ontwikkeling van de PCR-primers, maar ook de nucleïnezuur-isolatie en de analyse van PCR-producten worden besproken. Daarnaast komen de real-time PCR en enkele basisbegrippen van kwaliteitszorg op het PCR-laboratorium aan de orde. Dit boek is een ideaal uitgangspunt voor HLO-studenten en laboratoriummedewerkers met geen of beperkte voorkennis van de PCR. Zes jaar na het verschijnen van de eerste druk van Basisprincipes van de PCR is de laboratoriumtechniek nog steeds ongekend populair en veelvuldig toegepast. Het boek is uitgebreid met het kwantificeren met behulp van de tweede afgeleide methode en de digital droplet PCR-methode. Tevens is de informatie in het boek daar waar nodig aangepast aan de laatste ontwikkelingen en zijn suggesties ter verbetering van het boek afkomstig van kritische lezers verwerkt.