€ 21,99


ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

Haring

Huib Stam • Boek • paperback

  • Samenvatting
    De geschiedenis, de economie en de cultuur van de haring in Nederland vanaf de vijftiende eeuw

    De grootschalige haringvisserij van de vijftiende eeuw leidde voor Nederland de Gouden Eeuw in. Uit de haringvloot ontstond de oppermachtige Nederlandse koopvaardij. Haring was onmisbaar geworden want het leverde de pr
    oteïnen en de omega-3-vetzuren waarop een bevolking kon groeien. De 'Hollandse Nieuwe' is inmiddels een delicatesse met culinaire fans over de hele wereld.

    In 22 bondige hoofdstukken trekt de vaderlandse geschiedenis voorbij, met de haring als middelpunt. Geen historisch feit, biologisch aspect, volkse wijsheid of hardnekkige mythe blijft onbesproken. Na duizend jaar haringvisserij en haringhandel is de haring diep in de Nederlandse genen gaan zitten.

    Haring, alles over de vis die Nederland groot maakte.

    Huib Stam (1956) is journalist en schrijver van non-fictie. Recent verscheen van zijn hand Eetsprookjes. Nieuwe feiten, oude misverstanden & goed nieuws over eten en gezondheid.

    'Een schitterend, uitgebreid naslagwerk over een vis om verliefd op te worden, de vergeten Hollandse held de haring.' Nederlandse Visbureau

    'Een verrassing en een verrijking in de literatuur over visserij en historie van handel en cultuur in Nederland.' NBD|Biblion
  • Productinformatie
    Binding : Paperback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 125mm x 200mm
    Aantal pagina's : 350
    Uitgeverij : Carrera culinair
    ISBN : 9789048843107
    Datum publicatie : 08-2017
  • Inhoudsopgave
    niet beschikbaar
  • Reviews (0 uit 0 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 21,99

niet beschikbaar

niet beschikbaar



Zondag voor 21.00 uur besteld, dinsdag in huis!
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

niet beschikbaar

×
SERVICE
Contact
 
Vragen