Samenvatting
In Groente Menu’s laten sterrenchef Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz zien hoe je thuis veelzijdige gerechten maakt met groente en duurzame producten. In dit kookboek vind je volledige tafels, vol met passende, lekkere gerechten met uiteraard groente in de hoofdrol. Zo hoef je niet na te denken hoe je de afzonderlijke gerechten wil combineren. Uiteraard zijn de recepturen ook heerlijk om afzonderlijk te bereiden. Van een tafel met Italiaanse twist met Gnocchi met spinazie, Groene asperges en pittige tomatensaus, Gevulde portobello met risotto en Salade radicchio en een Indo-tafel met Sajoer bajem, frikadelpan en Kwee klepon tot inspiratie voor de allerlekkerste hapjes en drankjes tijdens borreltijd. Groente & duurzaamheid
Al sinds het begin van Nivens culinaire carrière staat het 80/20-concept centraal. Als de jongste chef van Nederland die een Michelinster kreeg in zijn eigen restaurant stond hij direct voor 80% groente en 20% vlees, vis of schaal- en schelpdieren. Dit concept wordt ook in het boek toegepast, ook op een bredere manier, bijvoorbeeld 80% lokaal en 20% van verder weg, 80% duurzaam en 20% gangbaar. Over de auteurs
Niven Kunz is Nederlands jongste Michelinchef en werd met zijn eerdere restaurant maar liefst drie keer uitgroepen tot het Beste Groenterestaurant van Nederland. Samen met Virginie van Bronckhorst-Kunz is hij de motor achter hun nieuwe restaurant Triptyque. Als chef met roots in het Westland zijn groenten zijn specialiteit en staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zijn kookfilosofie is 80% groenten, 20% vis of vlees.