Samenvatting
‘Hoe komt het dat jullie in het Westen eten voor de smaak en niet voor de gezondheid?’ Deze vraag van een Japanse professor was voor Jo Wyckmans een keerpunt. Met dezelfde passie waarmee hij zich als modeontwerper met uiterlijke schoonheid had beziggehouden, besloot hij zich nu op innerlijke schoonheid te richten. Hij ging op zoek naar de kern van wat gezondheid is, en vooral naar de rol die voeding daarin speelt. In 2002 verscheen de eerste druk van ‘Gezond vanbinnen, vanbuiten mooi’. Het deed meteen veel stof opwaaien in de traditionele medische wereld. Eigenzinnig én gesteund door wetenschappelijk onderzoek durfde Jo Wyckmans voeding een medicijn te noemen. Bovendien moedigde hij mensen aan hun gezondheid in handen te nemen. Vandaag, bijna vijftien jaar later, is nutritionele geneeskunde veel minder verdacht. Meer dan ooit blijft Jo Wyckmans gefascineerd door gezondheidspreventie en spit hij het wetenschappelijk onderzoek over gezonde voeding nog verder uit. Dat leverde zoveel nieuwe kennis op dat hij zijn ophefmakende boek volledig herwerkte en aanvulde. Intussen werkt Jo Wyckmans samen met verschillende onderzoekers en profs uit de hele wereld.