Samenvatting
In Geurige stoofpotjes vind je heerlijke bereidingen. Er zijn de gerechten met een klassiek tintje, zoals rundstoofvlees, coq-au-vin of lamsnavarin. Je ontdekt aparte combinaties met mediterrane smaken, zoals zuiders konijn met olijven, Griekse stifado en Siciliaanse caponata. En dan heb je nog die verleidelijke exotische sudderpotjes. Denk maar aan de geurige Indische curry’s, de rijke Thaise melanges en de bedwelmende Marokkaanse tajines… Elke combinatie is anders. Door te spelen met kruiden of specerijen, bier of wijn, bouillon of kokosmelk krijg je een enorme rijkdom aan aroma’s. Zo maak je op een eenvoudige manier kennis met gevarieerde keukens uit verschillende culturen. Er is voor elk wat wils: vlees, vis of veggie, maar één ding hebben de recepten gemeen, ze zijn makkelijk te maken. Sommige zijn bovendien snel klaar, andere zijn dan weer een ode aan de slowfood-beweging. Allemaal zitten ze boordevol inspiratie, waardoor zelfs de meest voorzichtige kok zich kan ontpoppen tot een ware avonturier! Wie kan weerstaan aan die heerlijke geur van pruttelende stoofpotjes?