Samenvatting
Na 10 jaar ijscoman zijn, kan ik vaststellen dat ijsjes verkopen heel leuk is, maar geestelijk ook zwaar. Dat het zwaar is, komt vooral omdat je als ijscoman met veel externe factoren te maken hebt, waaraan je als ijscoman vaak niets kunt veranderen. Het weer, pech met de ijskar, het overlijden van dierbaren, ziektegevallen, Corona en de hoge inkoopprijzen van grondstoffen, zijn zomaar wat voorbeelden die het werk onmogelijk of lastig maken. Ondanks dat, blijft het leuk om mensen te ontmoeten en te vermaken, kinderen te verblijden met jouw komst en alle leuke reacties van mensen te mogen ontvangen. Dat ik met dit beroep veel losmaak, blijkt uit de vele reacties op mijn facebook pagina. Maar ook door publicaties in kranten, of op TV met de gift van de ijskar "De Dekselse Snor" door de redactie van het TV-programma "Puur Geluk" (RTL4) en ben ik soms op de lokale radio en val ik soms ook in de prijzen. Het boek beschrijft mijn jaren als ijscoman, maar ook mijn leven ernaast. Niets blijft onbesproken! IJscoman word je niet, dat ben je! Frankys Food is op facebook, Instagram en X. www.frankys-food.nl