Fragment
Veel supermarkten beginnen al vroeg met de verkoop van al deze feestelijke producten. De eerste chocoladeletters en kruidnoten zijn tegenwoordig begin september al te koop. Velen vinden dat dit juist de sfeer wegneemt. Hoe dan ook, deze producten worden al vroeg in het najaar massaal ingekocht. Iets waar supermarkten van profiteren. Al deze lekkernijen rondom de feestdagen zijn uiteraard lekker, maar ook vrij ongezond. Door de trend van snel, we moeten al zoveel, worden veel feestproducten in een kant en klare variant aangeboden.
De feestlekkernijen bevatten van origine al vrij veel transvetten, suiker en zout. De kant en klare varianten zitten daarbij nog vol E nummers wat deze producten tot werkelijke “energie bommen”. Niet bepaald iets waar ons lichaam op zit te wachten.
Natuurlijk mogen we tijdens de feestdagen best wat lekkers. Even “uit de band” springen is een veel gehoorde kreet als de feestdagen naderen. Toch willen we het liefst ook zo gezond en verstandig mogelijk houden. Voor veel mensen een lastige opgave. Zeker als we uit eten gaan of rekening moeten houden met gasten of een gezin. We moeten uiteraard ook lekker kunnen genieten.
Gelukkig KAN dit ook!
Afgelopen tijd kreeg ik al ontzettend veel vragen over hoe bijvoorbeeld gezondere oliebollen te maken of glutenvrij gevuld speculaas. Het antwoord op deze en nog veel meer vragen staan in dit handige bakboekje. Ik heb heerlijke gezonde varianten gemaakt van de meest populaire lekkernijen die we graag eten tijdens de feestdagen.
Door alles “ natuurlijk lekker zelf” te gaan maken houd je zelf de regie over wat je eet en je gasten voorschotelt. Je kunt zo net zo lekker snoepen en genieten zonder een ware aanslag te plegen op je lichaam en gezondheid.
De recepten zijn zo samen gesteld zoals jullie dit van mij gewend zijn: 100% natuurlijk, puur, vers en biologisch. Vrij van E nummers, gluten, koemelk en andere hulpstoffen.
De recepten bevatten geen vlees, omdat ik zelf vegetariër ben. De recepten zijn echter zo samengesteld dat je eenvoudig zelf (biologisch scharrel) vlees of vis kunt toevoegen.
Ik wens jullie met deze speciale uitgave ontzettend veel bakplezier toe en:
HELE GEZONDE FEESTDAGEN!
Monique van der Vloed
×