Samenvatting
De Aziatische keuken leent zich als geen ander voor vegetarisch eten. Ingewikkeld hoeft dat gelukkig niet te zijn. Emma de Thouars geeft in dit boek meer dan honderd toegankelijke recepten waar geen vlees of vis aan te pas komt. Grote hoeveelheden rijst met lopende eidooiers, verschillende soorten crispy chili-olie, kruidige curry’s en knapperige snacks. Van Koreaanse bosuipannenkoeken tot Indiase sperziebonen en rookaubergines, van een Japanse eiersandwich tot kimchidumplings. Net als in haar eerste boek Amazing Asia is de inspanning laag en het comfortfoodgehalte torenhoog.
‘Inspirerende en hedendaagse recepten voor gerechten met zowel behoud van de authentieke smaken en kooktechnieken als een geheel eigen creatieve uitvoering ervan. Heerlijk om te zien en er trek van te krijgen!’ – Chinees restaurant Sea Palace, Amsterdam
‘Er is nog zoveel te ontdekken in de Aziatische keuken en Emma doet dat vol overgave en met kennis van zaken, echt inspirerend!’ – Toko Dun Yong, Amsterdam
‘Emma’s liefde voor de Aziatische keuken spat er vanaf. Een ideaal kookboek voor iedereen die vegetarisch wil koken maar vleesvervangers beu is.’ – Chinees restaurant Full Moon Garden, Amsterdam