Samenvatting
Geluk is eetbaar. Wist je dat?! In ‘Eet puur geluk met Dymphina’ legt Dymphina jou duidelijk uit hoe de stofwisseling van ons gelukshormoon werkt en hoe eenvoudig dit voor iedereen is aan te vullen door middel van het juiste eten. Iedereen, ook jij, krijgt te maken met stressvolle periodes in het leven. Hierdoor wordt het serotonine-niveau, oftewel het ‘gelukshormoon’ in onze hersenen lager. Dit kan er o.a. voor zorgen dat je minder levenslust krijgt, slechter slaapt en minder zelfvertrouwen krijgt, waardoor je niet lekker in je vel zit. Dymphina ontdekte dat je door middel van een bepaalde combinatie van voeding veel invloed kunt uitoefenen op je geluk en geestelijk welzijn. Dymphina’s zoektocht naar hoe je geluk kunt eten, is uitgegroeid tot een missie om zoveel mogelijk mensen op een natuurlijke manier te helpen gelukkiger te worden. Welke voedingsstoffen zijn er nodig om het gelukshormoon serotonine aan te maken? In welke voedingsmiddelen zitten deze stoffen en hoeveel zit er dan in? Dymphina zocht het voor je uit, met groot succes. Ze bedacht 24 ‘gelukmakende’ recepten per seizoen om je op weg te helpen. Naast de recepten bevat ‘Eet puur geluk met Dymphina’ tabellen, waarmee je zelf heel gemakkelijk jouw eigen geluksrecepten kunt samenstellen. Nog niet eerder werd er een kookboek gemaakt waar je zo gelukkig van wordt! Dymphina Jooren (1967) is naast auteur ook directeur van een metaalbedrijf in de scheepvaartsector. Zij en haar man hebben samen een dochter. In 2015 kwam de eerste druk van haar boek ‘Eet puur geluk’ op de markt, dat nu geheel herzien is. Hiernaast is zij spreker en ervaringsdeskundige op het gebied van voeding en geluksverhogende stoffen. Ze staat enthousiast en positief in het leven en deelt dat graag met anderen.