Samenvatting
Met Madam Confituur wordt jouw dag een culinaire topper! Er was eens een zaterdagochtend… een zaterdagochtend die niet begon om 6u30… een ochtend zonder bad hair, zonder wallen, zonder een zwaar koppeke. Een morgen waarbij het dopje nog op de tandpastatube zit, waarbij ik twee bij elkaar horende sokken met gemak vind en met hoe kan het ook anders een bangelijk ontbijt. En voor één keer slaagt iedereen erin om met mijn mouwen uit de koffie te blijven. Hoe ziet de perfecte dag van Madam Confituur eruit? Als ontbijt scones met abrikozenvlierbloesemgelei – of toch liever flensjes met stroop? Een tienuurtje hoort er ook bij: een carré confituurke met rabarber-abrikozenconfituur. Lunchen doet Madam Confituur met een slaatje met zelfgemaakte frambozenazijn. Dan is er nog ruimte voor een plakje confituurrol en voor de kinderen zelfgebrouwen limonade. Aperotijd komt er nu aan: een glaasje sangria vergezeld van olijfknoflookbroodjes met kruidenboter, misschien? Daarna oosterse scampi met ananas-mangochutney of een Vlaams konijn met pruimenconfituur met Piedboeuf. Als dessert: happy frozen yoghurt of een kaasschotel met witloofconfituur. En dan rest Madam Confituur alleen nog dankbaar te klinken op zo’n zalige dag met een glaasje limoncello of kweeperenlikeur. Het mooie aan de perfecte dag van Madam Confituur is: al deze recepten en nog veel meer vind je gewoon in dit boek.