Samenvatting
'Een van de meest uitdagende economen van deze tijd.' Owen Jones, schrijver, commentator en activist
Met ansjovis valt van alles te vertellen over industrialisatie, en met aardbeien over de gevolgen van automatisering voor de werkgelegenheid. Melk is in tegenspraak met het idee dat concurrentie de enige manier is om economische efficiëntie en groei te bewerkstelligen. En chocola biedt een verrassend inzicht in het functioneren van postindustriële kenniseconomieën. Aan de hand van voedsel en ingrediënten legt de vooraanstaande econoom Ha-Joon Chang uit hoe onze economieën werken en wat op dit moment de belangrijkste economische en maatschappelijke vraagstukken zijn, zoals de groeiende kloof tussen arm en rijk, automatisering, klimaatverandering en immigratie.
Economie om van te smullen is een bijzondere mix van voedsel, geschiedenis en economie. Met dit toegankelijke en onderhoudende boek is het niet heel moeilijk om je wat meer met economie bezig te houden. Het is Changs vurige wens, en volgens hem zelfs onze democratische plicht, want voordat we het in de gaten hebben heeft de financiële en politieke elite ons leven ingrijpend veranderd.
De pers over Economie: De gebruiksaanwijzing
'Chang is het vriendelijke gezicht van een groeiende protestbeweging binnen de economie.' De Groene Amsterdammer
'Een prikkelend, provocatief boek, dat aanzet tot reflectie.' De Standaard
'Een fascinerend boek dat vlot leest.' Nederlands Dagblad