Samenvatting
In DINER spat het plezier van samen eten en koken voor de mensen die je graag ziet van elke pagina. Elk hoofdstuk geeft je inspiratie voor een volledig diner, van aperitief tot dessert. Het boek staat vol indrukwekkend lekkere gerechten waarvoor je niet heel de avond in de keuken moet staan en tips om zoveel mogelijk kookwerk te doen voor de gasten arriveren. De focus ligt op seizoensgebonden en lokale producten. Groenten spelen de hoofdrol, maar er is ook plaats voor boter, vis, vlees en andere bourgondische geneugten. Voor dit boek bundelen culinair journalisten Johanna Goyvaerts en Barbara Serulus(De Standaard Magazine en Weekend Knack) hun krachten met Tine Lejeune (ontbijt- en lunchbar Tinsel in Antwerpen). Samen brengen ze in meer dan 100 recepten verslag van een jaar lang koken voor vrienden en familie. De ene keer laden ze hun boodschappentas vol bij de visboer en laten de vruchten van de Noordzee schitteren op het bord, de andere keer gaan ze voor een volledig plantaardig menu en tijdens de feestdagen brengen ze een ode aan de spuitzak met zelfgebakken soezen.