Samenvatting
Wilma ter Mull beschrijft in dit boek hoe persoonlijk onderbewuste/karma en het collectieve onderbewuste door elkaar heen spelen in de biografie van de mens. Dat beschrijft ze aan de hand van het leven van prins Bernhard (1911-2004). Door zijn leven te bestuderen komt ze tot andere conclusies dan de boeken die tot nu toe over hem zijn verschenen.
Ieder mens komt ter wereld met een voorgeschiedenis. Deze voorgeschiedenis vormt hem of haar als mens en doet de schrijfster uitgaan van de reïncarnatie- en karmagedachte.
Toch worden wij ook als individu sterk bepaald door onze omgeving. Naast het persoonlijk onderbewuste is elk mens, hoe onafhankelijk ook, op één of andere manier verbonden met een familie, groep, stam, land, geloof of willekeurig welke andere leefgemeenschapsvorm dan ook. Dat alles ligt opgeslagen in het collectieve onderbewuste.
In deze huidige tijd ontstaat er een nieuw bewustzijn daarvoor, dat zich ondermeer kenmerkt door sterk toenemende vervreemdingsgevoelens. Met het toenemen van dit nieuwe bewustzijn, manifesteert ook de ziekte van Alzheimer/dementie zich steeds meer. Wilma ter Mull heeft deze ziekte bijna tien jaar lang bestudeerd en is tot de conclusie gekomen dat deze ziekte veel te maken heeft met een verstoord collectief onderbewuste. Koningin Juliana heeft de laatste jaren van haar leven aan deze ziekte geleden. Ook bij haar is dit terug te voeren op emotionele, onopgeloste knopen die ontstaan zijn in haar collectief onderbewuste en karma.
Als biografisch coach ontdekte Wilma, na jarenlange studie, hoe je levensvragen die zich in deze verwarrende tijd manifesteren, met andere ogen kunt bekijken. Dit doet ze met behulp van astrologie. Aan de hand van actuele gebeurtenissen in Nederland weet Wilma niet alledaagse verbanden te leggen en zingeving te geven aan wat ons collectief maar ook persoonlijk overkomt en bindt.