€ 21,00

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De verdwenen Agios Dimitrios

Een inspecteur Papadopoulos thriller

Martin Hessing • Boek • paperback

  • Samenvatting
    De verdwenen Agios Dimitrios

    Inspecteur Jani Papadopoulos en zijn collega Helena Nikolaidis krijgen te maken met de diefstal van een kostbaar icoon. Het is een werk van de beroemde schilder Domenikos Theotokopoulos beter bekend als El Greco, die op Kreta geboren is. Hoe dit kunstwerk uit een goed beveiligd museum kon verdwijnen, is een raadsel. De zaak wordt nog ingewikkelder als één van de betrokkenen vermoord wordt. Een slachtoffer met meer vijanden dan vrienden. Een rechtszaak rond een zware crimineel levert Papadopoulos onverwachte complicaties op. Het team van Jani, Helena en Nikos Petsos, de officier van justitie, wordt flink uitgedaagd. De verdwenen Agios Dimitrios speelt zich af op het zonnige Kreta.

    Martin Hessing, schrijver van korte verhalen en toneelteksten komt met een nieuwe whodunit. Na Moord in Agia Marina is dit het tweede deel in de serie rond inspecteur Papadopoulos.
  • Productinformatie
    Binding : Paperback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 145mm x 210mm
    Aantal pagina's : 236
    Uitgeverij : Hessing Uitgeverij
    ISBN : 9789083181202
    Datum publicatie : 08-2021
  • Inhoudsopgave
    niet beschikbaar
  • Reviews (9,5 uit 1 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

    29-08-2021
    In een keer uitgelezen
    Wekt grote nieuwsgierigheid naar de afloop. Deze is zeer bevredigend.

       Geen gweldadig en gruwelijkheden
       Zeer leesbaar

    Geplaatst door uit Apeldoorn , leeftijd 70+
    Waardeert het boek met een 9.5 uit 10

€ 21,00

niet beschikbaar

niet beschikbaar



3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

Polis pakt de krant en voelt een woede opkomen. Is het de foto bij het artikel over het nieuwe museum? Een foto van een zakenman met een arrogante kop naast een schilderij, een klein schilderij, een icoon. De kop van de man staat hem niet aan, maar dat is het niet. Daar komt de woede niet vandaan. Het is het icoon van Agios Dimitrios. Hij kent dat icoon zo goed. Hij dacht dat hij het nooit meer zou zien, nadat hij het op een smerige manier was kwijtgeraakt. Hij voelt de pijn weer, de schaamte dat hij het schilderij is kwijtgeraakt, de kwaadheid over het bedrog en het verdriet over het verlies van zijn vader. Maar ook de tekst in de krant. Het gaat eigenlijk alleen maar om geld, de waarde van het schilderij. Niet de schoonheid, de eenvoud, het meesterwerk, de devotie. Nee, het gaat alleen maar om de mogelijke waarde. Zes miljoen euro. Dat doet zijn oude kunstenaarshart pijn. Hij voelt dat niet het schilderij tentoongesteld zal worden, maar de waarde. Het zou hem niet verbazen als ze het prijskaartje ernaast zouden hangen. De man naast het schilderij had het in bruikleen gegeven aan zijn broer, die binnenkort een museum opent ter ere van hun vader. Hij wordt misselijk van die incestueuze vleierij die uit het artikel spreekt. Naast de woede voelt hij opnieuw de schaamte, schaamte dat het zover heeft kunnen komen. Een gluiperige streek van ruim vijftig jaar geleden. Hij dacht dat hij het afgesloten had, afgedaan als het noodlot. Maar één blik op het schilderij en alle hevige emoties, die hij al die jaren onderdrukt heeft, overvallen hem. Waarom is het schilderij bij deze vreselijke mensen terecht gekomen? Hij weet een deel van het antwoord, maar hij had gehoopt dat het anders was gelopen. Dat het bij echte liefhebbers terecht was gekomen in plaats van bij deze types, die kunst als investering zien. Het ergste vindt hij, dat het al die jaren in privébezit is geweest. Dat het ergens is opgeslagen, onbereikbaar voor het publiek. Maar nu zou het tentoongesteld worden: het zogenaamde onbekende meesterwerk, maar wel een meesterwerk van zes miljoen. Wat een ontdekking. Een ontdekking die genereus gedeeld wordt en komt te hangen in een museum met de naam van een dubieuze zakenman van Kreta. Waarna het ongetwijfeld verkocht zal worden aan de hoogste bieder. Daar komt de woede vandaan. De schijnheiligheid, de arrogantie, het leugenachtige. Hij is nog nooit zo kwaad geweest. Dit moet rechtgezet worden, linksom of rechtsom. Hij realiseert zich dat hij nu veel ouder is. Maar hij is er nog en zolang hij niet in zijn kist ligt, kan hij het recht zetten ×
SERVICE
Contact
 
Vragen