€ 27,95

ePUB ebook

niet beschikbaar

PDF ebook

niet beschikbaar

De Reis naar Wijs

Blog Joep van Gorp

Joep van Gorp • Boek • hardback

  • Samenvatting
    Joep van Gorp (Nijmegen, 1951) was gastenbroerder en eigenaar van Domaine Ange Gardien, gelegen in Sailly, 13 kilometer van Taizé, in het zuiden van de Bourgogne.
    Van 2011 tot en met 2019 hield hij een blog bij waarin hij zijn lezers meenam op de ‘Reis naar Wijs’, zijn reis naar wijs; op zoek naar waar het om gaat in het leven. Daarbij maakte hij ons, lezers, ook deelgenoot van het dagelijks leven op en rond het domaine. 237 blogs vonden een plek in dit boek.
  • Productinformatie
    Binding : Hardback
    Distributievorm : Boek (print, druk)
    Formaat : 148mm x 210mm
    Aantal pagina's : 264
    Uitgeverij : RNR
    ISBN : Niet bekend
    Datum publicatie : 07-2024
  • Inhoudsopgave
    In de periode 2011 -2019 hield Joep een blog bij waarin hij zijn lezers meenam op de ‘Reis naar Wijs’, zijn reis naar wijs; op zoek naar waar het om gaat in het leven. Daarbij maakte hij ons, lezers, ook deelgenoot van het dagelijks leven op en rond het domaine (dereisnaarwijs.blogspot.com).
    Zelf zegt hij over zijn beweegredenen om te gaan bloggen: “Al veertig jaar schrijf ik in dagboeken over dromen, strijd, relatieworstelingen, zin van het leven, familie, vrienden, waar het om gaat... Vanaf mijn vijfentwintigste was mijn gedachte om, als het huis in de fik ging, allereerst en zo nodig alleen de dagboeken mee te nemen. Om later aan de kleinkinderen een en ander van de ouwe door te geven. Daarom is dit bloggen begonnen. Met de drang om vooral aan de achternazaten verhalen en mijn meningen en ideeën door te geven.” Dit resulteerde in bijna 300 blogs. 237 blogs vonden een plek in dit boek.
  • Reviews (0 uit 0 reviews)
    Wil je meer weten over hoe reviews worden verzameld? Lees onze uitleg hier.

€ 27,95

niet beschikbaar

niet beschikbaar



3-4 werkdagen
Veilig betalen Logo
14 dagen bedenktermijn
Delen 

Fragment

4 juli 2011
Waar het om gaat

Bonjour!

Hier gaan we van start met de blog. Oorspronkelijk was de website www.angebourgogne.com vooral bedoeld om de vraag WAAR HET OM GAAT in dit leven te beantwoorden op velerlei manieren. Toch blijven vele mooie gedachten onbeschreven. Vele schone teksten komen voorbij in de gesprekken met de gasten hier op Ange Gardien.
Prachtige foto's passeren ons en verdienen het om doorgegeven te worden. Reden genoeg om te gaan bloggen.
Gezocht naar een passende titel voor onze blogonderneming. Dan springt de reis naar wijs uit. Dat is de opdracht van elke dag, iets op te steken, wijzer te worden...

Elke ochtend hier is de eerste gang naar de waterketel voor de thee, dan de theelichtjes op de twee engelen in de salon ontsteken en dan naar de grote tafel om de dagteksten om te slaan: kalenders van Taizé, van engelenwijsheid, Indiase en Oosterse wijsheid en van Spirit van het mediapastoraat. Elke dag sprankels hier om de geest te voeden en de gedachten in gevleugelde sferen te brengen.

Dat die sprankels voor elke dag her en der aan elkaar doorgegeven mogen worden... ×
SERVICE
Contact
 
Vragen