Samenvatting
Louis Tinner is eenzaam. Angstig beweegt hij zich door de bibliotheek waar hij werkt. Hij verlangt naar mooie vrouwen die goede boeken lezen en kijkt uit naar de komst van het koffiemeisje. Hij hoopt op boeiende gesprekken met literatuurkenners en wil ooit eens Brussel bewonderen, badend in zonneschijn. Maar het regent. De bibliothecaris doet niets. Hij is bang, en terecht.
De man die werk vond van Herman Brusselmans is een sterk humoristische roman over verveling, en wordt algemeen beschouwd als een moderne klassieker.
Herman Brusselmans (1957) publiceerde meer dan vijftig andere boeken. Hij wordt zowel verguisd als verafgood. Hij is een zeer belangrijk schrijver.
‘Een subliem werkje dat, handelend over verveling, geen seconde verveelt! Integendeel!’ Vrij Nederland
‘Brusselmans schrijft het soort taal dat Nederlanders hem mogen benijden. Zijn stijl is vlot en overwegend cynisch.’ De Morgen
‘Hij ziet de kans de lezer blijvend te interesseren voor het lot van die kankerende zonderling, die door zijn binnensmonds en uiterst particulier gezeur op den duur niettemin iets exemplarisch krijgt. Dat maakt Brusselmans tot een schrijver die er zijn mag.’ de Volkskrant